Home > Ares, o alternativa CAD pentru Linux și Mac

Ares, o alternativa CAD pentru Linux și Mac

Nu au fost multe soluții de proiectare asistată de calculator care merg dincolo de Windows. ArchiCAD a fost destul de singuratic pe Mac, AutoCAD acum a decis să intre pe această piață, iar Ares este o altă alternativă interesantă. Numele său nu ne suna ca AutoCAD, cu umbra facuta de acest program descărcate P2P și ceea ce ne aminti zeul războiului în mitologia greacă.

Dar Ares este un instrument robust care ruleaza nu numai nativ pe trei platforme majore: Mac, Windows și Linux.

Cum a născut Ares

În timp ce putin se stie despre acest software, compania care îl creează nu este nou la aceasta. Acest lucru este Graebert GmbH, născut în 1983, principalul distribuitor AutoCAD în Germania.

  • În 1993, în afară de AutoDesk și un an mai târziu, au fost lansarea FelixCAD, numit mai târziu PowerCAD, detinut in prezent de GiveMePower Inc. Aceasta încă mai există, dar suporta numai 2,5 versiunile DWG la 2002.
  • Graebert a fost creatorul de PowerCAD CE că prin 2000 a devenit popular ca una dintre puținele aplicații CAD pentru PDA-uri.

clip image0023 Ares, a CAD alternative for Linux and MacDin 2005 începe să lucreze o idee nouă, care a fost lansat cinci ani mai târziu, în afară de iSurvey. De anul trecut am văzut în CadalystRevista unele interesante comentarii Ares.

Este clar că cineva care are deja AutoCAD vor fi interesați în utilizarea o altă soluție decât găsirea o valoare adăugată, care captează atenția. Să vedem ce oferă această soluție:

Ea are potențialul de platformă multi.

Acest lucru este cel mai atractiv, în special pentru utilizatorii obișnuiți să profite de sisteme de operare Mac, care sunt bine poziționate în domeniul designului, fără a menționa Linux.

  • clip image0035 Ares, a CAD alternative for Linux and MacAres ruleaza pe Apple sistemele Mac OS X 10.5.8 sau mai mare.
  • De asemenea, pe Windows XP, Vista și Windows 7.
  • Și pe distribuții Linux: Ubuntu 9.10 Gnome, Fedora 11 Gnome Gnome Suse 11.2, Mandriva 2010 Gnome și KDE.

Potențialul și valoarea de Dezvoltare.

Ares vine în două versiuni: un apel numai Ares (495.99 dolari) Și alte Ares CE (comandantul Series) (995.00 dolari). Se poate spune că, în ceea ce privește prețul este extrem de atractiv, este de asemenea posibil de a migra la o valoare de drojdie de PowerCAD 6 și 7 chiar că software-ul nu mai este deținut de Graebert.

Valoarea adăugată de către comandantul versiunea Edition este în centrul a dezvolta aplicații. Se poate lua avantaje cu programare în Lisp, C, C + + și DRX, în scopul de a crea noi funcții, macro-uri si plug-in-uri. Pe versiunea de Windows poate lucra cu Visual Studio pentru Applications (VSTA), Delphi, ActiveX, COM, inclusiv obiecte OLE link-uri integrate.

Asemenea, puteți personaliza interfața cu utilizatorul prin bare de instrumente și XML noduri.

clip image0045 Ares, a CAD alternative for Linux and MacAlte caracteristici interesante Ares

Ares funcționează pe format 2010dwg nativ, deși se poate citi și de a converti la orice format DWG / DXF la R12 versiuni. De asemenea, citește și editează fișiere de forma ESRI.

Interfața este destul de convenabil, cu palete, care trage cu ușurință și se potrivesc fără prea mult înapoi. Mouse-ul faceți clic dreapta pe caracteristici contextuale facilita munca, dar sprijină, de asemenea linie de comandă pentru utilizatorii care doresc un obicei arhaic.

De obiecte de recuzită merge dincolo de atribute simple. Puteți face note pe desen ca schite de mână, inclusiv asocierea audio pentru a le. Vă puteți imagina:

“Modificarea întreaga zonă, în conformitate cu jurnalul de la pagina 11, odată completat trimite-l la email-ul meu și uite pentru semnare supraveghere a contractantului”

Caracteristicile în managementul machete de imprimare, ajutoare de precizie (smart snaps) și desen 3D (bazat pe standardul ACIS) sunt destul de similare cu AutoCAD. Deși de redare pot combina diferite tipuri de umbrire în același punct de vedere și crearea de șabloane de imprimare pare mai practic, de asemenea, zoom / pan nu iau băuturi răcoritoare și poate funcționa în timp real, fără a ucide memorie.

Suporta șabloane tdw, DWGCODEPAGE, referințe externe pot fi încărcate folosind poligoane cu cleme (nu numai dreptunghi), se modifica, de asemenea, blocuri de pe zbor, și export în PDF / DWF.

Pe scurt, un instrument de mare care vine de la mai mult de 12 de limbi, inclusiv în portugheză și spaniolă. Rămâne de văzut cum se merge pe în termeni de poziționare pe o piață destul de temniță, dar cu mult potential.

Aici puteți descărca versiuni de încercare pentru 30 de zile:

clip_image001[1]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.