Home > ArcMap: Importul datelor din Geographics Microstation

ArcMap: Importul datelor din Geographics Microstation

Uneori vorbim despre asta, deoarece Geographics Puteți exporta / importa date cu ESRI, crearea de fișiere SHP. Dar, dacă ați instalat ArcGIS, extinderea interoperabilității are caracteristici foarte bune, haideți să aruncăm o privire:

1. Activați extensia.

Acest lucru se poate face cu Instrumente> extensii și aici vom activa Data Interoperability extensie.

Acest instrument este în ArcCatalog, Dar în cazul în care extinderea nu este activ sau nu ai permis, sistemul va sfătui (Sunt folosind ArcGIS 9.3)

2. Datele de import

După ce executați Import rapidă, se afișează un panou care solicită în principal două teme: ce vom importa și în cazul în care vom stoca. În acest caz, vreau să importe datele din Geographics de proiect, stocate într-o bază de date Access, cu atribute care au fost create într-un fișier DGN și care doresc să rămână într-unclip image002124 ArcMap: Import data from Microstation Geographicsgeodatabase.

Setul de date de intrare. Trebuie să recunoaștem meritul că cu această extensie ArcGIS poate citi și prelucra datele CAD / GIS de la mai mult de 115 de formate suportate de FME de Sigur software. Între ele, Autodesk, CityGML, GeoJSON, GeoRSS, Google Earth, Idrisi, GeoMedia, LandXML, MapInfo, PostGIS, PostgreSQL, Trimble JobXML, TIGER, WFS, etc

În cazul în care Bentley, există opțiunea de a importa vector simplu și, de asemenea, la un proiect Geographics (încă nu se face cu xfm Bentley date MAP). Fii atent că fișierele DGN pot fi numite cu multe extensii. Pisica,. Ascuns,. ADM,. Cad, etc Pentru a face acest lucru, trebuie să activați opțiunea în Instrumente> Opțiuni> CAD, Dacă nu, s-ar putea recunoaște doar fișierele DGN extensia.

clip image00390 ArcMap: Import data from Microstation Geographics

Sursa. Aici se identifica sursa de date spațiale, în acest caz, am ales Bentley MicroStation Geographics în format. Apoi, în Setul de date alegeți fișierul care conține relația spațială, trebuie să avem în vedere faptul că extensia trebuie să fie aceeași, care este indicat în cadrul proiectului Geographics, și clip image00467 ArcMap: Import data from Microstation Geographicsînregistrată deoarece asocierea mslink se bazează pe ea.

Acesta trebuie să fie stabilit sistemul de coordonate care are harta, în acest caz, proiecții, UTM, Datum WGS84 si 16N zona.

Acesta trebuie configurat parametrii de conectare peSetări butonul. În acest caz:

  • Tip de conexiune ODBC, din baza de date numit Proyecto_local.mdb
  • Introduceți numele de utilizator și parola definite în proiect
  • Apoi selectați atributele pe care speram ca va fi importat. Din motive de exemplu, vreau limitele bloc, ceea ce înseamnă că s-ar aduce din acea hartă, vectorii care sunt atribuite la acest atribut.
  • În plus, putem stabili daca celulele (blocuri), sunt menținute ca obiecte grupate. De asemenea, vom stabili dacă unitățile vor forma primară sau secundară (de master sau sub).
  • Configurați, sperăm, cu Strings complexe, Acele obiecte care conțin curbe, linii grupate și multiple forme. Acestea pot anula gruparea (picătură) Sau răspândirea link-uri pentru a lega fiecare obiect la un singur câmp din tabelul (multe-la-unu).
  • În cele din urmă, dacă ne așteptăm texte multi-line pentru a separa
  • Schela Geodatabase ieșire
  • Dacă nu ați stabilit ceva diferit, ArcGIS creează un geodatabase cu nume de fișier DGN, care introduce toate datele
  • Consola începe procesul și vă alertează dacă nu ar putea fi realizat ceva, și la atingerea înregistrările arată cât de multe sunt admise la baza de date. De asemenea, în acest director creați un fișier care conține un istoric a ceea ce sa întâmplat în timpul importului
  • clip image00539 ArcMap: Import data from Microstation Geographics

3. Rezultatele

Nu-l ai, marginile blocului ca featureclass în baza de date, la fel se poate importa atribute diferite, care, în cazul în care aveți tabelele asociate în cadrul MDB, va veni ca atribute ale formei.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.