Home > Arbeta formfiler med AutoCAD

Arbeta formfiler med AutoCAD

Formen filer, så kallade. SHP-filer kommer att vara kvartära format i fråga om teknik, men vi kan inte undvika att de har varit populärt så mycket som det var ArcView 3x. Det är därför de fortfarande används i stor utsträckning, i den utsträckning som de flesta plattformar speciellt geospatial har utvecklat rutiner för att driva dem. Även gvSIG kan läsa och redigera dem.

En allmänt alternativ användes tidigare var att exportera från ESRI till dxf, med nackdelen att förlora data i tabellform. I detta fall kommer vi att se hur man interagerar med dessaspeedraptors användning AutoCAD AutoCAD Map, hörde jag om denna process genom en varsam Txus respons vid Cartesia forumet.

Ett. Det är inte någon AutoCAD

En form-fil består av geometri, som ingår i filändelsen. Shp, då de tabelldata som finns i. DBF-fil och det index som förbinder de båda, vilket är den. SHX.

För att läsa en fil av dessa krävs det AutoCAD Map, eller antingen Civil 3D, det är också värt att klargöra att till skillnad från Bentley Map eller gvSIG går inte att läsa filen natively, Men det är genomförbart genom FDO-anslutning.

Jag gör det här exemplet med AutoCAD Civil 3D 2008.

2. Hur importera. SHP-filer

Detta bör göras i menyn:

“Karta / tools / import”, där du kan välja. SHP-filer som E00 och även omfattningar från initial ArcInfo arbetsstation.

Dessutom kan du importera program som MapInfo (. MIF. Fliken) och Geographics MicroStation (. DGN) Jag tycker det är en bra öppning från AutoCAD till outsider format, eftersom när du importerar från en DGN av denna väg är det möjligt att fånga mslink och andra anpassningar såsom att utnyttja komplexa objekt och konverterar celler till kvarteret en gång.

Då du uppmanas att ange projektion och möjligheten att importera endast en zon.

 

Det är också möjligt att ange om de polygoner kan omvandlas till slutna polylines.

Tre. Hur exportera en. Shp

För att exportera processen är likartad, “karta / tools / export”, och därefter exporten måste ske separat, linjer, punkter, polygoner och text. Valet kan göras manuellt, genom skikt eller klasser har och om det finns topologier definierat, det är bättre.

Det är också nödvändigt att definiera attributen för objekten som kommer att bygga dbf kolumner, projektionen av utfil och omvandling av slutna polylines till polygoner.

I den här uppgiften att importera och exportera finns alternativet att skapa en profil för att undvika att bli allt mer om villkoren, vilket skulle kunna sparas som IPF-fil som kan laddas varje gång du gör processen..

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.