Home > Anslut Fördelare med Open Street Map

Anslut Fördelare med Open Street Map

För en tid sedan talade jag om att Manifold kan ansluta till Google, Yahoo och Virtual Earth. Det har nu framkommit att kontakten för att länka med Open Street Maps (OSM), som för övrigt har utvecklats i C # med ett forum användare som heter Jkelly.

Nyheten dök denna vecka i Fördelarens forum, Där båda var laddat. Dll att ansluta som koden så att någon kan se hur det var gjort och försöka uppfinna en annan röka (Spanska Idiom: “Fumada”, idé).

Hur gör man?

För att göra detta måste vi ladda, Nu från Manifold Forum, till. Dll placeras i “Program Files / ventilbordssystem /”, precis på den plats där de andra kontakterna är.

Sedan att ladda lagret det sker med “File / bild / länk / grenrör bildtjänster”

Detta gör att en panel där du kan välja Yahoo Maps, Google och Virtual Earth. Nu bör det även nu kunna se Virtual Earth lager:

  • Mapnik
  • Osmarender
  • Cloudemade s cykelkarta

clip image00140 Connect Manifold with Open Street Map

Resultat

I slutet har du en bild skikt länkade som vi skulle se i OSM, och det kan göras zoomar som kan lagras i cachen om vi beslutar så just nu att ladda lagret. Också det kan separeras, så det skulle ge oss möjlighet att välja pixelstorlek och skulle hålla täckningen lokalt.

clip image00230 Connect Manifold with Open Street Map

Om du vill visa på en karta, har vi bara att dra den till vyn (kartan) och systemet kommer att varna dig om att det inte är i samma projektion, i fall det är inte samma sak som OSM. Sedan på fliken nedan, från OSM skiktet vi lagt till utplaceringen vi just inte klicka med musen och välj “användning projektion” och det är klart.

Det verkar vara en bra gest, innan en av de stora vektor databaser på nätet, vilket enligt någon säger, Affärer över 364 miljoner produktartiklar från en omfattande medarbetares nätverk. Andra produkter såsom Global Mapper och Cadcorp gör det.

Uppdatering: Det har också lagts upp ett bibliotek för att ansluta med Google Earth terräng.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.