Home > Alibre, het beste voor 3D mechanisch ontwerp

Alibre, het beste voor 3D mechanisch ontwerp

Alibre is de naam van een bedrijf waarvan de naam heeft zijn oorsprong in het Latijnse woord Liber, waar komt de vrijheid, liberalisme, vrij, kortom een ​​gevoel van vrijheid. Vandaar dat de intentie van dit bedrijf is om een ​​kwalitatief hoogwaardig product te bieden tegen een zeer verrassende prijs.

De geschiedenis laat zien dat de software prijs voor 3D-ontwerp is het toegankelijk zijn elke dag:

In de jaren 70 Computervision aangeboden oplossingen die ongeveer een miljoen dollar waren,Catia in de jaren 80 daalde het naar $ 100.000, terwijl Pro / E geleid tot het $ 20,000 in de late jaren 80 en tenslotte in de jaren 90 Solidworks kon landen op $ 5000, die de prijs waarvoor u een professionele software voor het mechanisch ontwerp te schaffen.

Van PC-Draw scheppers, de eerste tekening software voor PC, Alibre biedt oplossingen neer van 1,000 afhankelijk van bepaalde factoren, kan de licentie worden tot US $ 150 of minder. Dat is wat wij vrijheid noemen.

Maar een prijs als dat zou niet in overeenstemming zijn, en kunnen worden onderschat. Zoals ik heb gezien in oplossingen zoals Manifold GIS of IntelliCAD, nadat een lezer merkte op me over Alibre, moest ik weer denken over waarom deze level oplossingen zijn zo impopulair als zijn capaciteit heeft niet veel te benijden om een ​​bekende software merk.

clip image001262 Alibre, the best for 3D mechanical designWat doet Alibre biedt.

De rijkdom van Alibre is om een ​​oplossing te bieden met het ontwerp voor de machinebouw CAM (Computer-Aided Machining) Specialiteit, met 3D-modellering, assemblage, 2D-tekeningen, statische en dynamische materiaal weerstand testen.

3D-ontwerp. Functionaliteit voor vaste stoffen hanteren is zeer eenvoudig, bv een stuk rotatie is een eenvoudige sleutel en een gratis muis te slepen. Op basis van attributen (parametrering), onderdelen mogen niet van de grond af opgebouwd, kiest u gewoon uit een bibliotheek, set breedte, lengte, gewicht, materiaal, randen, en dat is genoeg.

clip image002193 Alibre, the best for 3D mechanical designBovendien kan worden samengesteld om objecten samen werkte op voorzijde, bovenzijde, secties …

Staalplaten. Dit is zeer interessant, je kunt stukken metaal ontwerp te werken, met vooraf vastgestelde criteria. De inzet van de onderdelen die zijn samengesteld uit een enkele plaat met omgevouwen randen is bijna zoals het spelen van origami. Maar buiten dat, de modellering van complexe onderdelen die later naar verwachting worden gemonteerd, verplaatst naar de analyse en ontwikkeling is zeer interessant.

Trekken en duwen. Directe manipulatie van 3D-objecten is zeer praktisch, een stuk dat moet worden gestrekt vereist slechts muis slepen. U kunt importeren zonder extensies, de gegevens van deze formaten:

 • SolidWorks: (.. * SLDPRT, * sldasm) 1999-2009
 • STAP 203/214
 • IGES
 • Rhino 3DM
 • SAT
 • DWG
 • DXF
 • BMP / JPG / PNG / GIF / TIF / DIB / RLE / JFIF / EMF

Ook met een data-aansluiting kun je native data van de meest populaire programma’s te importeren:

 • AutoDesk Inventor: v10 tot 2009 (* ipt, * iam..)
 • Pro / E: 2000 tot Wildvuur 4 (* prt, * xpr, * ASM, * xas….)
 • SolidEdge: v10 naar v20 (* par, * psm, * asm…)
 • Catia: (.. * CATPart, * pCATProduct) v5 van R10 tot R18
 • Parasolid: v18 (…. * X_t, * x_b, * xmt_txt, * xmt_bin)

clip image003146 Alibre, the best for 3D mechanical designEn dan met een paar nieuwe speeltjes kan worden bediend:

 • SolidWorks: (.. * SLDPRT, * aldasm) 2004
 • Parasolid: (…. * X_t, * x_b, * xmt_txt, * xmt_bin) v9

2D-documentatie. Tijdens het werken 3D-objecten, het systeem genereert 2D tekeningen die zal helpen bij de werkelijke ontwikkeling van de onderdelen.

clip image004 thumb1 Alibre, the best for 3D mechanical designDe semi-automatische dimensionering, de isometrische weergave en secties worden bijgewerkt in delay-out Als u de parameters van het stuk te wijzigen.

Haar document manager kan het document stroom stapsgewijs controleren voor een ieder, zodat uiteindelijk het ontwerp en de berekening memory waarmee de klant zal ondersteuning hebben vormt.

Analyse en beweging. Eens gemaakt het stuk, kunt u het analyseren van het gedrag om vectoren die zal handelen over het gebruik van de eindige elementen methode met kleurrijke spectrum graphics. Daarnaast kunt u video’s van hoe een machine zal gedragen naar de assemblage, en al met zijn geparametriseerd eigenschappen, uit de K-factor van een veer om de vervorming van een verdraaid stuk te creëren.

Het kan dus duidelijk zijn over de exacte positie, snelheid, zwakste punt en eenvoudige logica om het prototype te zien voordat de productie ervan. U kunt het ontwerp te optimaliseren om de exacte breedte die een stuk inneemt volgens welke de dynamische analyse weerspiegelt. Allemaal geautomatiseerd, verandert de breedte van de wasmachine, bijgewerkte tekeningen, bijgewerkte gegevens en test de werking ervan.

Rendering. Dit is eng, ik weet niet hoe ze het doen voor niet veel resources verbruikt met de rendering resolutie aangeboden door Alibre. Omdat mechanisch ontwerp leven is dat, als hun vaak metaal, de smaak is in de helderheid en de gelijkenis van de werkelijkheid.

Ook de modellen bouw voor industriële draaibank is een luxe.

Hoeveel is het waard Alibre

clip image00565 Alibre, the best for 3D mechanical designHet heeft een modulair aanbod dat volgens hun website is, variërend van Standard, dat is ongeveer US $ 1.000, Professional US $ 2,000 en Expert ongeveer US $ 4,000. Hoewel een advertentie die ik net bereiken vanaf Sysengtech, Distributeur in Mexico, Professional is US $ 499 en Expert is US $ 999, met de optie dat het kopen Nu zal de 2011-versie hebben gratis.

Zeker, de prijs is niet in overeenstemming met alles wat ze doet. De beste die ik heb gezien voor de mechanische engineering software.

Ga naar Alibre.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.