Home > Alibre, cel mai bun pentru proiectare mecanică 3D

Alibre, cel mai bun pentru proiectare mecanică 3D

Alibre este numele de o companie al carei nume are originea în cuvântul latin Liber, de unde vine libertate, liberalism, gratuit, pe scurt, un sentiment de libertate. Prin urmare, intenția acestei companii este de a oferi un produs de înaltă calitate la un preț foarte surprinzător.

Istoria ne arată că prețul software pentru proiectare 3D sa fie accesibil in fiecare zi:

În 70 de Computervision a oferit soluții care au fost de un milion de dolari, Catia în anii ’80 a scăzut la 100.000 de dolari în timp ce Pro / E condus la 20.000 dolari la sfârșitul anilor ’80 și în cele din urmă în 90 de Solidworks ar putea ateriza la 5.000 de dolari, care este prețul la care puteți achiziționa un software profesional pentru proiectare mecanică.

De la creatorii PC-Draw, primul software de desen pentru PC, Alibre ofera solutii jos de la 1.000, în funcție de anumiți factori, de acordare a licențelor poate fi de până la 150 dolari SUA sau mai puțin. Asta este ceea ce numim libertate.

Dar un preț de genul asta nu ar fi consecventă, și ar putea fi subestimat. Așa cum am văzut în soluții, cum ar fi GIS galeria de admisie sau IntelliCAD, după un cititor mi-a comentat despre Alibre, a trebuit să se gândească din nou de ce aceste soluții de nivel sunt atât de nepopulare, dacă capacitatea sa nu mai are mult de invidie pentru un brand de software cunoscut.

clip image001262 Alibre, the best for 3D mechanical designCe face Alibre oferă.

Bogăția de Alibre este de a oferi o soluție cu design de inginerie mecanică CAM (Prelucrare asistata de calculator) De specialitate, cu modelare 3D, asamblare, desene 2D, static și testarea dinamică rezistenta materialelor.

Proiectare 3D. Funcționalitate pentru manipulare solide este foarte simplă, de exemplu, de rotație dintr-o bucata este o cheie simplă și o glisarea mouse-gratuit. Pe baza atributelor (parametrizarea), părțile nu ar trebui să fie construite de la zero, alegeți pur și simplu dintr-o bibliotecă, set latime, inaltime, greutate, material, margini, și asta e de ajuns.

clip image002193 Alibre, the best for 3D mechanical designÎn plus, pot fi asamblate pentru a forma obiecte împreună, a lucrat pe față, de sus, secțiunile …

Plăci de oțel. Acest lucru este foarte interesant, se poate lucra de piese din metal de design, cu criterii prestabilite. Desfășurarea de piese care sunt asamblate de la o singură foaie cu marginile îndoite este aproape ca joaca origami. Dar dincolo de aceasta, modelarea de piese complexe, care mai târziu se așteaptă să fie asamblate, sa mutat la analiză și dezvoltare este foarte interesant.

Trageți și Push. Manipulare directă a obiectelor 3D este foarte practic, o singură bucată, care trebuie să fie întins necesită glisarea doar mouse-ul. Puteți importa fără extensii, datele din aceste formate:

 • SolidWorks: (.. * Sldprt, * sldasm) 1999-2009
 • PASUL 203/214
 • IGES
 • 3DM Rhino
 • SAT
 • DWG
 • DXF
 • BMP / JPG / PNG / GIF / TIF / DIB / RLE / JFIF / EMF

De asemenea, cu un conector de date, puteți importa date native ale celor mai populare programe:

 • Autodesk Inventor: V10 de 2009 (* IPT, * iam.).
 • Pro / E: 2000 Wildfire 4 (* POR, * XPR, * AȘM, * XAS….)
 • SolidEdge: V10 la V20 (* par, * PSM, * ASM…)
 • CATIA: (.. * CATPart, * pCATProduct) V5 de la R10 la R18
 • Parasolid: V18 (…. * X_t, * x_b, * xmt_txt, * xmt_bin)

clip image003146 Alibre, the best for 3D mechanical designȘi apoi cu o pereche de jucării noi să poată fi operate:

 • SolidWorks: (.. * Sldprt, * aldasm) 2004
 • Parasolid: (…. * X_t, * x_b, * xmt_txt, * xmt_bin) v9

Documentația 2D. În timp ce lucrează obiecte 3D, sistemul generează desene 2D, care va ajuta la dezvoltarea reală a părților.

clip image004 thumb1 Alibre, the best for 3D mechanical designDimensionarea semi-automate, izometrie și secțiunile sunt actualizate înschemă Dacă modificați parametrii ale piesei.

Manager document poate controla documentului pas flux cu pas pentru fiecare, astfel încât în ​​cele din urmă se constituie memorie de proiectare și de calcul cu care clientul va avea suport.

Analiza și mișcare. După ce a creat piesa, puteți analiza comportamentul său de vectori care vor acționa pe ea folosind metoda elementului finit cu grafica de spectru colorate. În plus, puteți crea videoclipuri cu modul în care o mașină se va comporta în funcție de asamblare sale, și tot cu proprietățile sale parametrizate, de la factorul K a unui arc de deformare de o bucată răsucite.

Acesta poate fi, astfel, clar cu privire la poziția exactă, viteza, cel mai slab punct și logică simplă pentru a vedea prototipul înainte de producerea sa. Puteți optimiza, de asemenea, la proiectare până la lățimea exactă care ocupă o bucată conform căreia analiza dinamică reflectă. Toate automate, modifica lățimea de spălare, desene actualizate, calcul de actualizare și testa funcționarea sa.

Randare. Acest lucru este înfricoșător, nu știu cum o fac pentru a nu consuma multe resurse, cu o rezoluție de redare oferite de Alibre. Pentru că viața de proiectare mecanică este că, așa cum metalul lor de multe ori, gustul este în luminozitatea și asemănarea de realitate.

De asemenea, construirea de modele pentru uz industrial strung este un lux.

Cât de mult este în valoare de Alibre

clip image00565 Alibre, the best for 3D mechanical designEa are o ofertă modular, care în funcție de site-ul lor este din categoria Standard, care este de aproximativ US $ 1.000, Professional SUA 2.000 dolari și Expert aproximativ 4.000 de dolari. Deși un anunț care ajung doar la Sysengtech, Distribuitor în Mexic, Professional este de 499 dolari SUA și de experți este de 999 dolari SUA, cu opțiune de cumpărare, care acum va avea versiunea 2011, pentru gratuit.

Categoric, prețul său nu este în concordanță cu tot ceea ce face. Cel mai bun l-am văzut pentru software-ul de inginerie mecanică.

Du-te la Alibre.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.