Home > Afbeeldingen te converteren naar vector

Afbeeldingen te converteren naar vector

Enige tijd geleden, het digitaliseren tafels waren de uitgang voor vectoriseren afdrukken kaarten, dan is de scanner kwam naar het kantoor, hoewel de taak niet alleen van toepassing op gescande kaarten, maar voor anderen die werden omgezet naar beeld of pdf en voor degenen die wij niet vectorformaat.

De procedure die ik ga laten zien zal Descartes MicroStation gebruiken, maar hetzelfde kan worden gedaan met een ander programma: AutoDesk Raster Design (voorheen CAD Overlay), ArcScan, Manifold GIS (Business Tools), bedenk dan dat voor een lange tijd heb ik het met Corel Draw.

1. Het beeld

Er zijn enkele factoren die mogelijk de vectorization maken zonder minor hoofdpijn. Onder deze zijn: het beeldformaat, een png of tiff geeft betere resultaten, terwijl een jpg is bijna onmogelijk; ook invloed resolutie die werd gekozen toen het werd geëxporteerd, want als het werd omgezet van afdrukken of exporteren module, normaal gesproken, zou dit hebben een schaal verbonden aan papier formaat, de grootte van de grotere papier, kon de betere resolutie te verwachten of in ieder geval betere voorwaarden dan een eenvoudige zeefdruk.

clip image00190 Convert images to vector

 

Het voorbeeld dat ik zal gebruiken is een kadastrale kaart op schaal 1:1.000 dat is geëxporteerd vanuit Microstation drukmodule, een blad van 24 “x 36”, in. Tiff-formaat.

2. De georeference

Een kaart als deze is gemakkelijk te referenen omdat de coördinaten zijn in de marge. Ik heb punten met behulp van de “getekendplaats punt“Commando, en het invoeren in de keyin de coördinaat in de “xy = coördinaat X, Y coördinaat” vorm, dit zijn de punten in het blauw in de afbeelding hieronder.

Dan is het referentiebeeld riep ik, waardoor het enigszins buiten deze punten. Hierna heb ik dezelfde punten in verschillende kleuren, snijden met de groene lijnen en altijd met behulp van een overdreven dikte om ze zichtbaar te maken. Tot slot, met behulp van “edit, warp” uit het raster manager, ik heb de vier controlepunten zoals aangegeven in de afbeelding toegepast. Nu moet deze kunnen worden gevectoriseerd op schaal.

clip image00260 Convert images to vector

Hoewel MicroStation V8i ondersteunt het bellen van een pdf als een image-bestand, en dit kan worden georeferenced met de vorige procedure, doet de vectorisatie proces niet van toepassing omdat het vereist dat write rechten. Het zal nodig zijn om deze te laden en opslaan als een afbeelding (klik met de rechtermuisknop, opslaan als…).

clip image00344 Convert images to vector3. Vectorisering

Ik gebruik Microstation Descartes V8i, hoewel deze tool werkt net zo in oudere versies.

clip image00433 Convert images to vectorEnable Descartes gereedschappen. Hiervoor doen we “gereedschappen, raster, descartes raster bewerken“En dat ingezet ons een werkbalk die de basisinstrumenten voor beeldverwerking bevat.

Laten we de oefening in het blok 15 aan de te verklaren krabbels we moeten doen:

Selecteer het masker. De eerste pictogram kunt u maskers op basis van criteria te creëren, in dit geval zal ik gebruik maken van de kleuren, wat aangeeft dat wil ik de oranje kleur toe te voegen aan het masker. We moeten benaderen om het midden van de lijn, en kies een tafel in het gebied waar de kleur ziet er plat. Om de kleur die u wilt het masker weer te geven, moet deze worden gemaakt met het ‘kleurendialoog masker“Optie. In mijn geval heb ik gekozen groene kleur. Ook kunt u diverse maskers maken en opslaan van de instellingen in het. Msk-indeling.

clip image00520 Convert images to vector

clip image00616 Convert images to vectorMeteen alles geselecteerd in het masker schakelt over naar de opgegeven kleur (groen). U kunt ook meer kleuren op hetzelfde masker toevoegen of verwijderen.

Vectoriseert cirkels. We zullen bouwen de kringen gezien in nummering van de blokken ‘, want dit het is verzocht om een ​​radio en dan hoeven we alleen maar de lijn van elk van de cirkels raken. Heel simpel, ik gebruikte een magenta kleur en voldoende dikte voor visuele problemen. Het moet worden gespecificeerd maximaal lijndikte, wordt dit gedaan door het meten van een afstand dat de lijndikte in het beeld overschrijdt. Voor een beste controle is het voldoende om te gaan schrappen het gevectoriseerd deel van het beeld.

Normalisering. Om het creëren van meer vertexes vanwege de pixeling te voorkomen, wordt toegewezen een normalisatie factor. Het voorbeeld is niet genormaliseerd, hoe lijnen worden beïnvloed door de pixeling.

clip image00710 Convert images to vector

Vectoriseren grenzen met topologie. Nu wil ik het digitaliseren van de grenzen, als ik een masker te creëren afzonderlijk om grenzen te blokkeren Ik zou het probleem van het niet hebben hebbentopologische reiniging in de interne grens knooppunten. Om dit te doen, dus ik voeg oranje en zwarte kleuren op het masker, dan is de vectoren afzonderlijk speel ik. Het signaal is dat alle in de kleur van het masker wordt geplaatst, en vervolgens deze net gebruiken “zetten lijnen

clip image0086 Convert images to vector

Eenvoudig, dat is het. Kijk naar de vergrote detail, waar de knooppunten zijn erkend behoud topologische match op de hoekpunten, kunnen nodes worden opgeslagen als een bestand met. Knikje formaat. Het kan worden gekozen om de kleur te veranderen of selecteer het gewenste niveau wanneer u wilt, dit is wat ik heb gedaan om de grens blok scheiden van de woning, zelfs werken met een enkel masker.

Tekst omzetten. Hiervoor zijn andere tools die tekst horizontaal selecteren, geroteerd, meerdere, oa door het toepassen van OCR. Rechts is er de mogelijkheid om blokken (cellen) te zetten.

clip image0096 Convert images to vector

Andere opties voor vectoren. Eenmaal aangebracht het masker, de taken die u kunt toepassen, zijn:

4. Converteren individuele lijnen
5. Converteren een hele ingelijst in een doos
6. Zet alle objecten verbonden in de kaart
7. Bouwen contouren, dit vereist wordt in een 3D-seed-bestand.
8. Gebouw cirkels
9. Vereenvoudig vectoren, dwz voor kettingen lijnen die te veel segmenten hebben

De precisie. Ik heb de afstand van de voorkant van het pand 2 gemeten, en het is mij gegeven 28,9611 meter, het origineel was 29,00, vectoriseren te voet zou hetzelfde antwoord hebben gegeven, maar langzamer, met een fotobewerkingsprogramma tafel zou slechter zijn geweest. In deze precisie feite moet overwegen een aantal factoren, waaronder de scan kwaliteit, als het blad niet beschadigd was, de schaal van de kaart, de pixel kwaliteit en vooral de georeferencing van lid 2 van dit bericht.

Massive vectorisering.

Indien het wordt gegeven een beeld in twee kleuren of als u haast heeft, kunt u enorme vectorisering maken, hoewel voor dit het enige aspecten moet rekening gehouden:

  • Als de kaart bevat alleen grenzen, voor standaardisatie keer getest kon worden gedaan zeer eenvoudige
  • Als de kaart heeft teksten, is het beter om eerst te zetten, daarna met de hulpmiddelen voor het zuiveren verwijdert haar resterende vuil
  • Als het een scan in kleur, met een aanvaardbare scan, als een 1:50.000 kaartblad, kan worden gedaan door kleuren en maskers maken met nuttige namen (contourlijnen, gebouwen, wegen, net, enz.) het op uniforme voeren om verschillende beelden.
  • Als je continu bladen, verdient het de voorkeur om ze allebei te noemen, maken eventuele aanpassingen aan gewrichten krijgen en vectoriseren ze, rekening geselecteerd verschillende bladen.
  • Het is raadzaam om toezicht doen, vooral in de gewrichten en veel lijnen nabijgelegen gebieden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.