Home > 6 dagar som förändrade våra liv

6 dagar som förändrade våra liv

ÖVERSÄTTNING ANMÄRKNINGAR: Läs några kommentarer i slutet av detta inlägg

De senaste dagarna har varit så olika från varandra. Varje hade en annan smak, det är synd att smaken är så polariserad, medan den söta skickas till bitter för vissa, i andra det omvända inträffar. För alla inaktuella eftersmaken är bitterhet, eftersom jag varken en ideolog eller detta är mitt tema, berättar jag här sex dagar, lämnar posten i clip image00132 6 days that changed our livesfel kategori för att inte ha en dedikerad till politiken.

Dag 1. På torsdagen var vi en fri republik, suverän, sade oberoende, okänd för många människor lite kända inom kartografi, som när någon sade oss där är Togo och har dåligt minne av sjätte klass. Vid middagstid gick jag hem, eftersom det var riskfyllt att gå nerför gatan, verkade det absurt för mig tror att detta kan hända i en stad så rutinmässigt, om du kan ringa så här seden för den förestående sårbarhet regnperioden.

clip image00219 6 days that changed our livesDag 2. På fredag ​​kommer vi bli obehaglig till Organization of American States (OAS) där mötte det ständiga rådet blev överraskad av de hot som Ambassadören sade att denna enhet, enades de enhälligt att saken verkade gå väldigt fel. Jag blev uttråkad hemma, med ingenting att göra med barnen i skolan och med inte känner för att skriva … det är svårt att njuta av en påtvingad semester, när det inte finns många planer och mycket att göra på kontoret, gick jag för att köra och skrev en föraning av objektet.

Dag 3. På lördagen gick jag framför presidentpalatset för att äta en munk, och jag kunde se all den rörelse som jag hade drabbats av inre borgmästare, lät allting så spännande men rädslan för vad som kan hända nästa dag var spännande. Jag besökte min vän Buendía och genom drinkar berättade några orakel i stil med kapten Haddock i “De tre enhörningar.” Det var bra att ta en titt på Will Smith filmen “Seven Pounds” och drömmer om att det finns goda människor här i världen, för ett ögonblick trodde jag om alla i detta land skulle göra så här en gång.

Dag 4. På söndagen mycket av världen visste vad som överförs utåt, att det fortfarande finns människor som lever i barbari, och Hugo Chavez sade att han kommer att invadera detta land till varje pris. Vi hade inget internet, ingen elektricitet, och ingen telefon stat. Det var inte möjligt att lämna huset, snarare än att fylla bränsletanken i en lång rad och köp konserverad mat på stormarknaden, bara i fallet. Det regnade som i Macondo, en bro dukade i norr och från den dagen hade vi ett utegångsförbud från 09:00.

Dag 5. På måndag eftermiddag vi lever i ett upplopp, folk på gatorna med käppar, stenar, kunde jag inte ens komma till butiken där jag ville köpa en ortopedisk säng, efter för första gången på länge på måndag jag inte gå till arbete, bara för att jag inte behövde gå. Den SICA Centralamerikanska Integration System sa att det var tvungna att stänga våra gränser för handel, och min favorit plats att äta en munk var oåtkomlig, fann jag det på Facebook med en signal som liknar de jag såg i min skola i tvåan, som jag minns inte men mina åtta år faktiskt, “28 februari Populära ligor.”

Dag 6. På tisdagen, en stor folkmassa samlats i parken, och medan declaiming från deras hjärta det bästa av sina avsikter, förklarade FN FN att de kommer att göra vad som är möjligt att revidera detta land, bland dem USA som sade att han var “co – clip image00312 6 days that changed our livesSponsor av åtgärden “. Jag var glad över att se den passion för all denna folkmassa, även om min vän av guld fiskar gjorde en av hans filosofiska efter den tredje drinken: “Jag undrar om vi släpper tolv gängmedlemmar (*) Med tatueringar på sina pannor, hur många av dessa människor kvar i närheten “, det roade mig, men jag började tänka om våra ledare har tid att övertyga världen i 72 timmar.

Vad kan jag säga, från nästan uttråkad lugn jag har kommit att inse vad värdefull är den oskyldiga fred i ett land som inte har haft en konventionell inbördeskrig, vi är för sent pubertet, säger min vän Buendia att “det är inte för fredliga men för maj3s (**) “. Nu hela världen fördömer det som hände här, även om vi borde vara i huvudstaden för att ta en av två befintliga positioner och arbetar med 35 landsbygdskommuner gång för att veta vad de tycker om inlandet är. Sammanfattningsvis har de två huvudsakliga positioner förenklas i geografiska koordinater avrundat till minuter: den första var en kupp, den andra en konstitutionell succession Vad kommer att vara både orsak till känslan av dagen förlusten av bokstavliga oskuld..

Så är detta liv som spännande herrar, har under sex dagar förändrat livet för mer än 7 miljoner människor som förmodligen går igenom sådana känslor, plus summan av intriger från sin familj och vänner utomlands som det hade varit svårt för mig att förklara vad som händer här. Jag vet bara att det kommer att sluta väl, och att hela landet ska anta en förvandling som kommer att sluta i ett bättre skick i livet och mognad, vi hoppas att det inte kommer att vara smärtsam och händer en gång för alla.

Vad kommer att hända på 7th dag, kommer det att vara lika spännande som den 8th och resten av året fram till valet kommer den 28 november, tar jag en neutral ställning på grund av att skriva för en mer internationell än lokal publik och som jag inte vill visa min personliga åsikt eftersom medan jag har talat ämnet med min vän från Macondo, inser jag att situationen har så många pedaler som flygeln i tonåren, är inte bara politiskt utan ekonomiskt, är det lagligt, geopolitiska nu, vi alla överens om att det är socialt och vad oroar mig, det är ideologiskt. Det vore tragiskt om all denna naturliga kaos inte producerar betydande förändringar, eftersom vi då skulle kunna lida i 20 år som hände med våra närmaste grannar till en högre kostnad än nedgången på Internet eller kabel två gånger om dagen.

En hälsning till den honduranska, du ser, inte bara när valet slår Mexiko (vilket inte är ofta) du kan visa patriotism. Om du kan bevisa det med all lidelse nu, gör det, förutsatt att du inte kommer att skada andras integritet. Tack till resten av världen, för era böner.

ÖVERSÄTTNINGSKOSTNADER ANMÄRKNINGAR:

(*) maraDetta är ett ord som används för att namnge ett gäng ungdomar människor som är förbundna med svartjobb, företrädesvis narkotika och narkotika-.

(**) Majes: Denna jargong används när vi vill hänvisa till någon i ett nedsättande sätt att behandla honom som en dåre person utan initiativ.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.