Home > 2011: Vad att vänta: CAD-plattformar

2011: Vad att vänta: CAD-plattformar

ÖVERSÄTTNING ANMÄRKNINGAR: Läs några kommentarer i slutet av det här inlägget.

Hej mina vänner, har semester kvar som smällare, nacatamales (*) Och Nya kramar Year. Det är bra att vara tillbaka till denna sida av livet i ett år bra för nyheter.clip_image001

AutoCAD kommer från 3 år av att ha gett tillbaka till gränssnittet och sägs att detta kunde vara en milstolpe år som de var också 2000, 20004, 2007 eller 2010.

Å andra sidan Bentley kommer till sitt andra år av att ha blivit “i” (plus 3 Välj) till version 8 som går nästan tio år. Så logiskt vi antar att båda kommer på något på ett år som inte kan visas obemärkt och den logiska serien säger att det är dags för stora förändringar och det kan inte längre vara fyra år och tre år har redan … bli lång.

AutoCAD:

Det är troligt att i mitten av maj kommer vi att bevittna lanseringen av AutoCAD 2012 –myntade detta år som Ironman-, Baserat på de senaste två trender vi har sett sedan 2008. För nu har vi inte urskilja mycket, eftersom begäran förteckningarna gå med mer fart än användbarhet och även om du kan redan ladda ner AutoCAD 2012 gratis för att testa, har man talat mycket lite om det.

Det första alternativet är att insistera på att migrera programvara arv bygger på kommandoraden och tvingar oss att använda knapparna ändå. Detta är bra på att rita styrelse sidan, eftersom det för detta måste tvingas att tillämpa användbarhet labb, där varje dag det såg ut för clip_image002en mer intuitiv användning, tänka i arbetsflöden och objekt mer än i plan linjär ritning. Många av de senaste nyheterna Autodesk har gjort under 2010 och 2011 versionerna går i denna riktning även om de fortfarande inte tror på BIM modellering på enkla vektorer nivå. Tänk på att om de vill göra det kan tyda på att 2013 kommer att kräva en annan dwg version, inte för att det erbjudanden men eftersom det är en rolig praktik lura och få fördel (**) Till potentiella konkurrenter.

Vi gillade saker som OH, tvingade konstanter (begränsningar), och alternativ för att dölja objekt utan att använda uttryckliga verktyg, men det skulle inte vara dåligt existerar på det ingår att konkurrenterna gör som oberoende dynamiska vyer för att få mest ut av att arbeta med flera bildskärmar. AutoCAD 2011 har redan visat att du kan effektivisera mer fart, vi hoppas AutoCAD 2012 kommer att fortsätta att göra så, även om det har lämnat för långa Renderingsoptimeringar (vilket i sig är obsolet för nu).

Den andra trenden som vi ser varje dag utnyttjar Mac-användarnas nisch. Det får inte vara svårt heller jag tror att de kommer att tänka på att lämna ut på marknaden ArchiCAD återigen som redan hade tillräckligt innehav i Arkitekternas testamente. Autodesk går på en långsiktig trend, eftersom de ser det som många har föreslagit, att lamellranden företaget är lovande för de kommande fem åren före förestående nedgången av PC term som sådan. Enligt min mening AutoDesk kommer att insistera på att arbeta över iPad och utnyttja den arsenal som betyder Maya, Revit, Inventor och andra specialiserade sammanhang som Civil3D att för detta år tror vi kommer att komma i apple version.

Om de gör det, lovar jag att jag ska köpa en Air. -Ha, Jag vill redan

Men kämpar mjukvara med denna positionering nivå, allmänhetens närvaro på aktiemarknaden, mer för att minska konkurrensen än om innovation (investerarnas självklara humör). Få ut det mesta av kor innan den når en nedgång punkt. Jag tvivlar inte på att en hårig lag är låst i en källare tänkande ofattbara saker, och kommer att överraska oss med något mer än samma kommandon på en mer geeken bord med en känd risk att bli tagen av hedningar i ett affärsmöte.

Microstation

Det är ett bra år för Bentley, som inte längre kan fortsätta sin Select-serien som mer än 4 skulle vara slutet på frånvarande kreativitet (i namnet). Vad som händer är att detta företag röker, inte är offentligt, men en familj arv ger dem mer frihet att omforma nästan efter behag. Så vi kan förvänta oss ett namn som överstiger V8 trovärdighet, vilket understryker att använda den, även gör samma sak men med en vision bortom vektor.

clip_image003

Enligt min mening trender som Bentley kommer explodera blir jag-modellen. Detta innebär popularisera Navigator och DGN, utan tvekan med stor trovärdighet, men utmaningen är inte lätt om man betänker att Bentley vill sluta vara känd av Microstation och införa Project Wise och Asset Wise över sin företagsinterna marknaden. En bra strategi är att konsolidera mer interaktion mellan raderna av växter, arkitektur, teknik och nätverk kring standardisering med en underbar format som verkar transporteras från en annan planet – men okänd för nästan alla här planeten.

Det absurda är att det alltid kommer att vara på samma v8 DGN.

Jag väntar att bli förvånad, eftersom det är svårt att vara ett varuhus som växte fram ur ingenstans och risken att barnbarnen blir lite intresserad av deras arv kan leda tanken om offert på aktiemarknaden eller hitta en stor köpare (om det existerar med samma motivation). Vad är lönsamt är att utveckla applikationer på xfm för prylar i nischer där Microstation är positionering, eftersom det finns garantier som kommer att vara kompatibla på lång sikt. Även glömma VBA, som gillar AutoCAD 2011 övergav det, kommer Bentley slut lämnar allt. Net händer.

De andra CAD

I andra sammanhang finns det andra stora märken, här, clip_image004finns det de som sticker ut med mer närvaro. Till skillnad från GIS och modellering, har Open Source korta positionering för att få allvarlig konkurrens i åtminstone läsa och redigera DWG-eller DGN senaste versionen. Jag tror att de två har en pakt sinsemellan inte öppna rymden, synd för OS, men lämnar oss fördel av en närmare samverkan mellan dem. Så jag vet inte om vi kunde vänta nyheter från QCad, BRL-CAD och andra som är så okända ute att jag ens kan komma ihåg andra.

Den som har gått närmast är IntelliCAD, även betalas programvara, har försökt att vinna mark till AutoCAD: s nuvarande popularitet. Med den nackdelen att det krävs mer än att vara billigare att göra en inverkan, med endast AutoDesk band sedan 2009 lämnade dem på trottoaren, en strategi som bygger på samma kriterier striden popularitet, envälde, och utan tvekan några enkla illvilja.

Så?

Vi kommer inte hoppas varmt vatten att uppfinna i ett ämne som är så linjär (CAD, inte program). Men det är värt att gå tillbaka till talang för att göra samma saker som om de var nya, som när avmonterbara grafitstavar kom, utkast pulver eller elektrisk förslag, uppfinningar som inte var radikal men ändrade våra liv eftersom de underlättade vad ger oss bekymmer (***).

Det magiska med skikt för att undvika att spåra varje planet för länge sedan upphört att fängsla oss, bara slutade när xml gav liv till linjer. Visst har vi sett många förändringar i CAD som har gjort oss muterade mer än läget och Cad konstnär.

För min sida jag hoppas att dessa vänner kommer att insistera på att underlätta saker vi gör, inte se Steve Jobs vill ta oss göra plan med naglarna. Hans insisterande på att inte vilja göra en penna för Ipad oroar mig.

ÖVERSÄTTNINGSKOSTNADER ANMÄRKNINGAR:

(*) Nacatamales: Det är en traditionell centralamerikansk maträtt som åtföljer frukost eller lunch. Liksom Tamales görs med majs.

(**) Darle la vuelta: Denna jargong betyder: lura och få nytta av något så att du vann konkurrenternas initiativ.

 

(***) Lo que Daba lata: Något som ger oss bekymmer.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.