Home > 15 oktober, De Blog Action Day

15 oktober, De Blog Action Day

clip_image001

Dit jaar is het Blog Action Day is gewijd aan een ‘s werelds zeer gevoelige kwestie: Armoede.

Volgens Wikipedia is gedefinieerd als:

“Een situatie of manier van leven die ontstaat als gevolg van de onmogelijkheid om toegang te krijgen en / of gebrek aan middelen om te voldoen aan de fundamentele menselijke lichamelijke en geestelijke behoeften die het niveau en de kwaliteit van leven van mensen, zoals voedsel, huisvesting, onderwijs, gezondheidszorg zorg of toegang tot drinkwater “

800px-poblacin-mundial-desnutridaDit is een kaart van het Spaanse milieu met het percentage ondervoeding niveaus per land:

  • Er kunnen we zien dat Argentinië, Cuba en Spanje zijn in betere omstandigheden (minder dan 2,5%)
  • Terwijl ze worden gevolgd door Chili, Paraguay en Costa Rica (niet meer dan 4%)
  • De overige landen in een tweede fase (5-19%)
  • En op het einde verschijnen Bolivia, Honduras, Guatemala, Panama en de Dominicaanse Republiek … met uitzondering van Haïti, dat is boven de 35%.

Het probleem van deze cijfers is dat ze koud zijn, omdat degenen die toegang hebben tot deze blog hebben, zijn niet op de armoedegrens, maar ik zou graag willen profiteren van dit bericht aan te herinneren dat het kadaster en de GIS-technologie is samengesteld uit personen .

Ik herinner me een dag, dat na twee uur bergweg kwamen we met onze Trimble GPS ProXR naar een huis waar er slechts een klein bed gemaakt van de bouw houten resten en twee hangmatten gemaakt met meel zakken en nylon touw. Op de achtergrond, was er een kind zonder kleren die zat op de begane grond, ondervoed, vies en met een blik die ik nooit zal vergeten.

Ze woonden in een beschermde omgeving, niet in staat aan de kop van hun eigendom, ze gaven ons informatie over het tabblad kadastrale en vervolgens het hoofd van de familie vroeg me over de mogelijkheid van het gaan wonen in de stad, omdat ze niet steunen levend eten van bananen .

Ik stapte uit die berg, met de onuitwisbare herinner van die jongen … dacht bij mezelf:

… En wat doen deze mensen verdienen hen te vertellen dat de plek waar ze nu telen bananen wordt georeferenties in UTM coördinaten?

Ik had graag iets meer dan mijn vrije overhemd te geven, zelfs als het had logo van de instelling die hij ontving alsof het door de Kerstman zijn afgeleverd. Ik heb nooit meer terug naar die plaats … Maar die ervaring veranderde mijn manier van kijken naar het kadaster als eenvoudige data, maar zien het als personen, als mensen.

Gewoon om u eraan te herinneren, dat misschien geen voedsel kunnen dragen aan hongerende kinderen in Afrika, maar buitenkant van het glas waar je eet je hamburger er andere kinderen die ook honger.

Gelukkig Blog Action Day … er is iets te doen tegen armoede.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.