Home > 120 år av National Geographics

120 år av National Geographics

För några år sedan, gav en vän som skulle flytta till sitt land mig sin samling av National Geographic Magazine att, komplett och med nattfjärilar, nu tar en stor del av min bokhylla, så när det tillkännagavs en digital version av en 160 GB hårddisk, fick jag att mani inte går upp. Efter att ha surfat i många år, för att veta hur det meddelades den bästa datorn 1972 och fann att varje gång så ofta resulterat i samma ämne men med mer forskning, jag inser att detta har varit en ovärderlig förvärv.

Innehållet

120 år av material, 1888-2008 innehållet i en 160 GB hårddisk, trots att innehållet når endast 100 GB och 60 av ledigt utrymme kvar för något bortkastade. Det är också mycket mer praktiskt än DVD samling som besväras av att behöva byta två från vardera tre sökningar.

clip image002126 120 years of National Geographics

Du kan söka efter år, med detta utvecklas en katalog som visar omslagen i karusell sin form. Sedan kan du välja, bläddra och zooma som online tidskrifter göra en nu på modet egenskap.

Du kan också söka efter geografiskt område, vilket visar en Bing karta (tidigare Virtual Earth). Väl beläget i ett område, förfina din sökning tematiska, vilket indikerar en mils radie. Detta alternativ kräver att vara ansluten till Internet, det är ganska långsam kartans utveckling men det förväntas en förbättring i framtiden som mycket väl kan vara ett större fönster.

Sök med nyckelord är ett underverk, till exempel om du vill att flaggorna i de stater i USA, måste jag bara lägga flaggor stater Amerika och klar, var det publicerades i oktober 1917.

Je, je se vad nyfiken är pälsen i Colorado. Jag kunde svära på att jag har sett det någonstans.

clip image00392 120 years of National Geographics

Det finns också en sökning efter insamling och en markering funktion som kallas litteraturlista, där det kan sättas märken som taggar enligt intresse. Till exempel, när jag navigerar, när jag hittar en intressant karta, kan jag ladda upp den till taggen “kartor av intresse för Geofumadas” eller “Mexico kartor” så det kan vara att hitta med ett klick när som helst.

Användbarheten

clip image00468 120 years of National GeographicsDen är byggd på Adobe Air, så online-uppdatering är en fröjd, funktioner som gamla uppslagsverk inte kunde övervinna. Första gången det gick, tog det sin tid att ladda ner en ny build, men går som ett underverk.

Funktionaliteten är ganska konstigt, eftersom dataåtkomst menyn, litteraturlistan skapande och navigera fram och tillbaka är mycket ovänliga. Efter en beroendeframkallande par timmar känns det bättre, men det skulle inte skada en sidopanel för att göra lättare att navigera på innehåll och vissa förbättringar för att förstå hur man ska gå tillbaka.

Priset

Det kan vara köpt på nätet för USD 199, vilket verkar vara hög, men om vi bryter ner, förutsatt att de hade varit 12 tidskrifter per år, skulle det vara:

160 GB hårddisk: $ 80,00

Inspelad på disken namn: $ 9,00

120 år av tidskrifter: 110 $

Med detta tillämpar varje magasin digitalt:

  • 8 cent
  • eller 5 cent euro,
  • 1 nya mexikanska peso,
  • 39 chilenska pesos
  • Eller 1,53 honduransk Lempiras

Sammanfattningsvis är det en bra förvärv. Min son älskar det, hans oskuld har berört min själ:

Kommer du ge det till mig när du inte längre kan hålla det?

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.