Home > Πώς να δημιουργήσετε υπερ-συνδέσεις σε GIS Manifold

Πώς να δημιουργήσετε υπερ-συνδέσεις σε GIS Manifold

Μια υπερ-σύνδεση είναι πάντα απαραίτητη σε ένα χάρτη, έχουμε χρησιμοποιήσει για παράδειγμα σε ένα κτηματολογικό στρώμα σε συνεργάτη φωτογραφίες, κτηματολογικό πιστοποιητικό, το γράψιμο μιας εγγραφής ή, στην περίπτωση των δημοτικών στρώμα για να συνδέσει τις πληροφορίες σχετικά με αυτό το έδαφος, κυρίως αυτός που δεν είναι εύκολα πίνακα. Σε αυτή την περίπτωση θα δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε υπερ-συνδέσεις σε χάρτη με τη χρήση του GIS πολλαπλήςπρογράμματος.

1. Η στιβάδα

Πολλαπλή λαβές. Αρχεία επέκτασης χάρτη, που οι ίδιοι είναι ισοδύναμες με μια προσωπική γεωβάσης, όπου μπορούν να αποθηκευτούν φωτογραφίες, διανυσματικά στρώματα, τραπέζια κλπ. Αλλά μπορεί επίσης να συνδέεται μόνο τα αρχεία όπως θα ήταν με ένα ArcGIS mxd

Έτσι για να συνδέσει μια υπερ-σύνδεση, το αντικείμενο πρέπει να έχει έναν πίνακα? Αυτό μπορεί να είναι έξω από το χάρτη (συνδέεται) ή ακόμα και σε μια εξωτερική βάση δεδομένων από διαφορετικά είδη, όπως Oracle, MySQL, κλπ.

2. Πώς να το κάνουμε

Το πρώτο πράγμα είναι να προσθέσετε μια νέα στήλη, αποδίδεται το όνομα και τον τύπο, σε αυτή την περίπτωση, επιλέξαμε url.

clip image00128 How to create hyperlinks in Manifold GIS

Αργότερα, αυτό είναι τοποθετείται η σχετική διεύθυνση αρχείο, αυτό μπορεί να είναι τοπική, σε έναν από τους δίσκους μηχανής, σε ένα intranet με το όνομα ή την IP του υπολογιστή ή ακόμη και το Διαδίκτυο με μια διεύθυνση URL http://

Πολλαπλή δέχονται διευθύνσεις που έχουν κενά, ακόμη και στο διαδίκτυο url, κάνει η ίδια η μετατροπή χαρακτήρων κατά τη στιγμή της κλήσης του αντικειμένου.

clip image00217 How to create hyperlinks in Manifold GIS

3. Το αποτέλεσμα

Για να ανοίξετε την υπερ-σύνδεση μόνο κλικ στο χάρτη και αυτό εγείρει το αρχείο στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

clip image00322 How to create hyperlinks in Manifold GIS

Για να αποφευχθεί η άρση της υπερ-σύνδεση ως κύριο αντικείμενο, κάντε κλικ ισχύει πλέον χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Ctrl, έτσι θα αυξήσει τα δεδομένα του πίνακα σχετίζονται με το αντικείμενο

clip image00415 How to create hyperlinks in Manifold GIS

Αν στείλετε το αρχείο σε μια υπηρεσία IMS η υπερ-σύνδεση παραμένει, αυτό είναι ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται για να εργάζεστε με πολλά αρχεία σε μια δημοσίευση IMS, όπως είδαμε πριν από λίγες ημέρες.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.