Home > μοντέλο τομέα διαχείρισης γης – Κολομβίας περίπτωση

μοντέλο τομέα διαχείρισης γης – Κολομβίας περίπτωση

Η διοίκηση της γης είναι σήμερα μία από τις χώρες κύριες προκλήσεις. Δεν είναι μια νέα φιλοδοξία, αφού η λειτουργία του είναι περισσότερο από ό, τι ρητά στην κύρια άρθρα Συντάγματος και των διαφόρων νόμων που διέπουν τη σχέση ανθρώπων με δημόσιους και ιδιωτικούς εθνικούς πόρους. Ωστόσο, υπάρχει μια διεθνής τάση για την εθνική δημιουργία συστημάτων για την ενίσχυση της εθνικής πολιτικής στο οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία, οι απαιτήσεις της παγκοσμιοποίησης και, φυσικά, η ζήτηση των κατοίκων από το κοινό αποτελεσματικότητα s0ervices.

Έχω επίσης πληροφορηθεί ότι η Κολομβία είναι επί του παρόντος στη διαδικασία έγκρισης ISO 19152, γνωστό ως Land Administration Τομέα μοντέλο. Η LADM, περισσότερο από το να είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο εφαρμογής, είναι το αποτέλεσμα των πολλών ειδικών συναίνεση στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας, που προέρχονται από τη μελέτη σχετικά με το πώς διαφορετικές χώρες του κόσμου κάνουν αυτό ως αποτέλεσμα της Διακήρυξης του 1998 που είπε για κτηματολόγιο παραδοσιακά προγράμματα αντικατάστασης με τη χρήση μοντέλων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η LADM δεν μπορεί να είναι άγνωστο από τους επαγγελματίες που συνδέονται με τις Επιστήμες της Γης και της Κολομβίας περίπτωση, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν γίνεται το ίδιο θεωρείται ως λύση, αλλά από μια χωρική σημασιολογική σκοπιά, σαν διαμεσολαβητής για μια εθνική εφαρμογή της πολιτικής για τη διαχείριση όχι μόνο τα δικαιώματα της γης, αλλά γενικά για τις ιδιότητες differents έθνη.

cadastreladm colombia

Αναφέρω την κολομβιανή υπόθεση, γιατί θα πρέπει να κρατήσει ένα μάτι για την πρόοδό τους, ως μια ενδιαφέρουσα άσκηση που αναμφίβολα θα είναι ορατό πέρα ​​από την Λατινική Αμερική πλαίσιο. Στην πρώτη φάση, που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όχι μόνο δεν έχει δείξει την πρόκληση, η οποία περιλαμβάνει την ευθυγράμμιση των διαφόρων θεσμικών οργάνων που σχετίζονται με το υλικό και άυλο διαχείρισης έθνους αγαθά? Επίσης, αφήνει έξω το προφανές ηγεσία και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει ιδρύματα όπως το Codazzi Ινστιτούτο Agustin, οι συμβολαιογράφοι και Επίβλεψη καταχώριση, και την επιρροή της διεθνούς συνεργασίας αναζητούν καλύτερες διεθνοποίησης πρακτικές.

ladmGeoSmoke στο LADM φαίνεται μια σοφή απόφαση, μπροστά από τις προκλήσεις που εμπλέκονται στην κύρια σχεδιασμό και την τυποποίηση των περιπτώσεων δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Τυποποίηση Ακίνητα, Οικόπεδα Αποκατάστασης Μονάδα, το κολομβιανό Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης INCODER και αποκεντρωμένη κτηματολογίων που σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται σε μένα έχουν καλύτερες συνθήκες από ό, τι το εθνικό παράδειγμα την ανάγκη για την προσαρμογή στις αλλαγές.

Οι διεθνείς τάσεις στη διαχείριση της γης.

Πρέπει να επιμείνω ότι η διαχείριση της γης δεν είναι μια επιστήμη που είναι άγνωστη στο Κτηματολόγιο – Γραμματεία – Χωροταξικό Σχεδιασμό επαγγελματίες πλειοψηφία? θα είναι μυθιστόρημα, το γεγονός των μοντέλων UML κατανόησης κατά την οποία συμβαίνει το πρότυπο LADM και τον τρόπο πώς να υλοποιήσουν ένα θεσμικό σύστημα που ήδη υπάρχει σε τεχνολογικές πλατφόρμες παρουσία και στο υπάρχον λειτουργικό. Έτσι ώστε, να συμπληρώσει αυτό το άρθρο, θα σώσει την αμετάκλητη τιμή των τάσεων στον τομέα της διοίκησης της γης που έχουν παρουσιαστεί σε ένα από τα σημερινά εργαστήρια φάση και ότι μπορώ ακριβώς να κάνουν σχόλια που συνορεύουν με την άκρη του προφανούς, αλλά οι οποίες αντιπροσωπεύουν το Κολομβίας επεξεργάζεται βασικές προκλήσεις.

ladm

Η επικαιροποίηση των διαδικασιών πληροφόρησης αποκέντρωση, Από τις κεντρικές επίπεδα στις τοπικές κυβερνήσεις, στο πλαίσιο μιας προοπτικής ευθύνη όχι μόνο για φορολογικούς κτηματολόγιο, αλλά και νομικά.

 • Ο συστήματα συναλλαγών ενσωμάτωσης μέσω του οποίου οι εργασίες οι σχέσεις ιδιοκτησίας που ελέγχονται μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης σε αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν δικαιώματα δημόσιο συμφέρον. Μια ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της τάσης είναι ότι η συγκέντρωση δεν συνεπάγεται περισσότερη γραφειοκρατία, αφού συμπληρώνεται με την πρώτη τάση, στην οποία οι διαχειριστές συναλλαγές είναι τοπικές κυβερνήσεις, ιδιωτικούς φορείς και μεμονωμένα άτομα? αλλά λειτουργούν σε συστήματα συναλλαγών εθνικό έλεγχο.
 • Ο βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούν με την ιστορία διοικητικών και γεωμετρικά στοιχεία πρότυπο τόσο στη χωρική εκδόσεων, όπως την αποθήκευση πηγές ντοκιμαντέρ. Αυτό σημαίνει να μην κάνει μόνο χωρικά σχέδια διαχείρισης ή έρευνας, αλλά το μοντέλο περίληψη της να έχουν Εφαρμοσιμότητα σε κρατική περιουσία και με αναφορά στην τρέχουσα έκδοση του
 • ladmΟ τυποποιημένα μοντέλα δεδομένωνχρησιμοποιούν ανεξάρτητα από τεχνολογικές πλατφόρμες, για έγκριση των προτύπων που αντιλήφθηκε τη λογική μοντέλο που προέρχεται τόσο από το φυσικό μοντέλο και τις διαδικασίες? ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται ιδιόκτητο ή ελεύθερο λογισμικό.
 • μοντέλο-oriented Architecture, που είναι γνωστή στα αγγλικά ως MDA (Μοντέλο με γνώμονα την αρχιτεκτονική). Τίποτα απλή πτυχή, με τον επείγοντα χαρακτήρα του ανθρώπινου interface για να ταΐσει τα δεδομένα και πεθαίνει κινδύνου κατά το χρόνο χωρίς πρώιμη νίκες που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αλλαγή της νοοτροπίας του κόστους
 • Οικόπεδο Δικαιωμάτων Ολοκλήρωσης, τη χρήση του εδάφους και τη χωροταξία, απλουστεύονται οι Νόμος-Θέμα-Δεξιά, Αλλά επεκτάθηκε σε ένα σύστημα που επιτρέπει να δούμε τη σχέση των δικαιωμάτων πέρα ​​από αυτό που ορίζει ρητά ο νόμος και η οποία μπορεί να εφαρμόζεται σε ενσώματα και άυλα αγαθά.
 • όραμα Κτηματολόγιο από ένα κύκλος ζωήςάποψη, με την υποχρέωση να σκεφτόμαστε σε 3D, ότι αν και δεν είναι μια οθόνη ώθηση στην αποτυχία να ολοκληρώσει την κάλυψη 2D, θα πρέπει να ενσωματωθεί ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο από την αστική επείγοντα χαρακτήρα της πνευματικής ιδιοκτησίας και την ανάγκη να είναι έτοιμοι για το 4 d, όχι μόνο από την άποψη της BIM, αλλά επειδή η σχέση του χρόνου καταλαμβάνει μόνο αυτοματισμού.
 • Ο προσανατολισμός προς την απλότητα και την ευκολία στη χρήση, η οποία συνεπάγεται την αποποινικοποίηση της πρότασης της Παγκόσμιας Τράπεζας να ολοκληρώσει τον κόσμο κτηματολογίου σε σύντομο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας το σημείο-πλοκή ως επείγουσα βάση, αλλά ενσωματώνονται στο μητρώο ιδιοκτησίας, υποβιβάζοντας την ακρίβεια για ένα μέλλον, όταν θα έχουμε το χρόνο και -money-. Τότε, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος έχει κάνει τα υπόλοιπα, όπως το στυλ OpenStreetMap.
 • Ο διεπιστημονική ένταξη των προσώπων που συνδέονται με τη διαχείριση της γης, ο καθένας κάνει ό, τι αντιστοιχεί, στο σύστημά τους, αλλά αναπαράγει ένα μοντέλο ανταλλαγής δεδομένων σύμφωνα με τα πρότυπα διαλειτουργικότητας. Φυσικά, αυτό δεν συνεπάγεται δούμε την τεχνολογία ως αυτοσκοπό, αλλά ως ένας τρόπος για μια ήδη γνωστή στόχο? Συνεπάγεται να προσθέτοντας σταδιακά φορείς, αποφεύγοντας ειδικοί εμπειρία διάθεσης λόγω ασυμβατότητας του με την τεχνολογία, αλλά και την ενίσχυση των νέων πόρων για να είναι έτοιμη να αναλάβει για τη διαδρομή που θα λάβει σίγουρα αρκετά χρόνια.

ladm colombia

Η κολομβιανή πρόκληση με την LADM

Προτείνω ως γενικής εφαρμογής πνευματική άσκηση, η συνέχεια για το τι θα κάνει η Κολομβία, η οποία είναι ειλικρινής, δεν έχουν εύκολο, αλλά ότι θα την πολιτική βούληση και την επιμονή του έθνους υψηλούς στόχους θα πάρει σίγουρα επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προκύπτουν τώρα – ότι και άλλες χώρες που έχουν ήδη θα ήθελαν να έχουν – Μεταξύ των οποίων είναι είδαμε:

ladm

 • Ο δημοσίου δικαίου ενσωμάτωση ως ένα ακόμη ρεκόρ που πιέζουν το χαρτογραφικό πλούτο και το μετατρέπει σε δικαιώματα, τους περιορισμούς και τις ευθύνες τόσο για τους δημόσιους φορείς και ιδιώτες.
 • Η ανάπτυξη της πολλαπλών χρήσεων κτηματολόγιο πιλοτικών σχεδίων, στο πλαίσιο ενός κτηματολογικό όραμα απλούστευση καρτέλα αναθέτοντας την ευθύνη για την ενημέρωση των δεδομένων.
 • A διαχείρισης γης κόμβου διαβεβαίωση εντός της Κολομβίας υποδομή ICDE χωρικών δεδομένων, το μοντέλο, το οποίο πηγαίνει πέρα ​​από την τυποποιημένη διάταξη γέω- πύλες δεδομένων.
 • Η ενημέρωση μεθοδολογίες που απλοποιούν την τοπική απόδοση κυβερνήσεις και την κεντρική εξάρτηση των πολιτικών, ιδιαίτερα σε σχέση με κτηματολογικά αποτίμηση, αλλά και το άνοιγμα προς τις μεθόδους αποτύπωσης, απλοποιώντας το “δροσερός“Της πολυπλοκότητας και ακρίβεια από την υπεροχή της διατήρησης επικαιροποιημένα στοιχεία.
 • Η επιμονή από μάχεται με το πολύγωνο, με δεδομένη την αναπόφευκτη σενάριο της χώρας να χρησιμοποιήσει ESRI σχεδόν σαν Θεός Γεωπληροφορικής έκδοση και το πείσμα του ISO-19152 καπνιστό για να κρατήσει το τόξο κόμβο ως το μόνο πρωτόγονο τρόπο να εξηγήσει το σύμπαν.
 • Ο Κτηματολόγιο και Εγγραφή ενσωμάτωση σε ένα μοναδικό συναλλαγών σύστημα, όπου είναι δυνατό να δει όχι μόνο ποιος είναι φυσικό / νομικό / δημόσιο πρόσωπο, αλλά δεσμεύεται επίσης καθήκοντα επί της ακίνητης περιουσίας, η γεωμετρία της και τις νομικές και διοικητικές επιβαρύνσεις. Η πρόκληση αυτή, πέραν του θεσμικού μετασχηματισμού – η οποία δεν είναι επείγουσα-, Προϋποθέτει μια αλλαγή νοοτροπίας στα αρχεία παγκόσμιο όραμα, ως ευθύνη του κράτους, πέρα ​​από την επείγουσα σχέδια παρέμβασης με καλή πρόθεση, αλλά με τη φιλοδοξία να συγκλίνουν στις δημόσιες πολιτικές εθνικού συμφέροντος.

· Η διεθνής προβολή μιας αδρανής LADM στις ιδιαιτερότητες του τι εδώ και πολλά χρόνια έχουν κάνει τους Κολομβιανούς.ladm

Η λίστα επιθυμιών είναι ατελείωτες και η καλή αίσθηση του πραγματικού, ακόμη και ουτοπικό. Αλλά το ίδιο συναίσθημα που συνέβη σε κανέναν πριν από 14 χρόνια, όταν ο μέντοράς του διευκολύνεται δύο έγγραφα που άλλαξαν τον κόσμο τους βλέποντας τον τρόπο? ειδικά αν τα έγγραφα αυτά ήταν Σχ Κτηματολόγιο 2014 σχέδιο πρότασης και η Chrit Lemmen αφηρημένη “Μοντέλο πυρήνα Κτηματολογίου Τομέα“.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.