Home > Η ζωή μετά ArcView 3.3 … gvSIG

Η ζωή μετά ArcView 3.3 … gvSIG

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Παρακαλώ διαβάστε μερικά σχόλια στο τέλος αυτού του post

clip image00232 Life after ArcView 3.3 ... GvSIGΕίχα τελειώσει τη διδασκαλία της πρώτης ενότητας του gvSIG, σε ένα ίδρυμα που εκτός από την εφαρμογή ενός συστήματος για τους δήμους χρήση, αναμένει να παρέχουν επίσης κατάρτιση για την ελεύθερη GIS. Ο θεσμός αυτός είχε αναπτύξει μια εφαρμογή στην Λεωφόρο, αλλά όταν σκεφτόμαστε σχετικά με τη μετεγκατάσταση να ArcGIS 9 μου έδωσαν την ευκαιρία να τους δείξουμε δωρεάν εναλλακτικές λύσεις και, τέλος, το θέμα έχει περπατήσει σε καλά. Από τις 8 μαθητές απλά ήξερε ArcGIS 9 συνέπεια, με αποτέλεσμα εύκολα να προσαρμοστούν στις gvSIG και παρόλο που γνωρίζουν ότι ESRI είναι πιο γνωστή τεχνολογία και μιας μάρκας σε καλύτερη θέση έχουν επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να επενδύσουν σε 10 GisDesktop άδειες, 2 για ArcEditor, 1 για GisServer και άλλες τρεις extensiones … Αχ! και 36 άδειες για τους πελάτες πιλοτικό πρόγραμμα του.

Εδώ θα σας πω πώς ήταν.

Οι μαθητές

8 χρήστες του ArcView 3.3, αν και μάλλον παλαιάς τεχνολογίας κατανέμεται καλά από πολλά ιδρύματα … εκτιμηθεί για την απλότητά του και τον αριθμό των τεχνικών που την κυριαρχούν.

Ξεχωρίζει από όλους τους μαθητές ένας προγραμματιστής αγόρι που χειρίζεται Java αρκετά καλά και έχει ήδη αρχίσει να εργάζονται για την κατασκευή των επεκτάσεων για gvSIG, αν και εργάστηκε περισσότερο NetBeans και φάνηκε σ ‘αυτόν είναι μάλλον περίεργο (*) Να κάνουν μεΈκλειψη. Υπάρχει επίσης ένας που ξέρει προγραμματισμού Avenue, δύο προγραμματιστές που συμμετέχουν στο σχεδιασμό ιστοσελίδων με την καλή διαχείριση της MySQL / PHP. Άλλοι είναι τεχνικοί εμπειρογνώμονες για να πάρει άχρηστος (**) Ο Απρίλιος

Οι ομάδες

Μία από τις ομάδες που ήταν με το Linux Ubuntu τα πάντα εκεί ήταν υπέροχη.

5 ομάδες έχουν XP, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα

2 ομάδες έχουν τα Windows Vista? Υπήρχαν πολλά περιστατικά της Java Runtime Λάθη, ακριβώς επειδή η εγκατάσταση που είχε γίνει ήταν μια gvSIG φορητή έκδοση. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να εγκαταστήσετε συνδεθεί με το διαδίκτυο, επειδή το σύστημα αναζητά του Java Runtime Environment έκδοση που ταιριάζει καλύτερα στο σύστημα. Λάθη που συνήθως συνέβη στο φορτίο ενός raster ή όταν κάνετε ένα ερώτημα με τον SQL οικοδόμος.

Αλλά σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλά, η απόδοση, αν και μία από τις συσκευές ήταν πιθανότατα φορτωμένο με την «εγκατάσταση και απεγκατάσταση» τρόπο ή επειδή το χαμηλό χώρο στο δίσκο. Αυτά αισθάνθηκε λίγο αργή η λειτουργία του προγράμματος … μεταξύ των οποίων ήταν το φορητό υπολογιστή μου που έχει ήδη ζητήσει την ανανέωση, αφού έχει υποβληθεί σε διάφορες προσομοιώσεις του Γολγοθά.

Τα μειονεκτήματα της gvSIG σχετικά με ArcView 3x

Κάνοντας μια συγκριτική επισκόπηση μεταξύ αυτών που αισθάνθηκαν την έλλειψη ArcView, αυτά ήταν τα ευρήματά τους:

 • Στους πίνακες, δεν μπορεί να αλλάξει τη σειρά των στηλών με ένα απλό drag
 • Κατά την εισαγωγή δεδομένων από ένα αρχείο csv, προϋποθέτει ότι το σύμβολο που διαχωρίζει τον κατάλογο θα πρέπει να είναι ένα ερωτηματικό (;) που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε τις τοπικές ρυθμίσεις των Windows, έτσι ώστε κατά την εξαγωγή στο Excel πάει με αυτόν τον τρόπο … και αν μετατρέπονται τα αρχεία είναι ένα πρόβλημα (***). Σε αυτό προστέθηκε ότι το Excel 2007 δεν μπορούν να εξάγουν σε DBF.
 • Το στυλ των γραμμών και τα σημεία φαίνονται αρκετά περιορισμένη σε σύγκριση με το ArcView … στην … Υποθέτω ότι οι περισσότερες μορφές έφερε κάπου στο διαδίκτυο, αλλά το εγχειρίδιο δεν φέρει αυτή την ένδειξη.
 • Επιλογές για να αλλάξετε τη διάταξη πεδίων »στους πίνακες είναι κάπως περιορισμένο
 • Δεν ήταν δυνατό να φέρει ένα πλέγμα σε χάρτες, όπως τις γεωγραφικές συντεταγμένες πλέγματος

Τα πλεονεκτήματα

Αν και αυτή η πρώτη ενότητα περιορίστηκε στο χειρισμό των απόψεων, πίνακες και χάρτες, αυτό είναι αυτό που άρεσε περισσότερο:

 • Οι επιλογές χρωμάτων όταν θεματοποίηση
 • Δημιουργία διαφάνειας
 • Οι ιδιότητες του στρώματος για την επιλογή ελάχιστο και μέγιστο zoom
 • Κοπή παράθυρο, όπως γεωαναφορά εικόνας
 • Η επιλογή για να πάει σε συγκεκριμένες συντεταγμένες
 • Η ομαδοποίηση των στρωμάτων και η επιλογή δέντρο με ένα σύμβολο συν (+)
 • Η δυνατότητα να προσθέσετε προβολή των απόψεων και όχι μόνο το έργο
 • Η ορθή ερμηνεία της ειδικούς χαρακτήρες όπως τόνους και ñ
 • Εισαγωγή από CSV
 • Η επιλογή της γλώσσας
 • Επιλογές για να ορίσετε πού είναι τα δεδομένα προέλευσης
 • Η ικανότητα να αναπτύσσει, γνωρίζοντας σχεδόν κάθε gvSIG λειτουργικότητα ως συστατικό σε Java
 • Εξαγωγή σε PDF
 • Η δημιουργία των πλαισίων ως δείκτη στις απόψεις

Σε μια-δυο εβδομάδες που έχω να κατέχει τη δεύτερη ενότητα, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή των δεδομένων, επεκτάσεις ολοκλήρωσης, SEXTANTE και αργότερα θα είναι η τρίτη στην οποία θα εκπαιδεύσει την υπηρεσία OGC θέμα δημιουργίας. Γιατί, ενώ έχουν μείνει καθιστώντας τη μετανάστευση από ΑΠΡ τους gvp και ενσωμάτωση χαρακτηριστικών που δεν ήταν με το ArcView.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

(*) Tirado de los Cabellosένα ιδίωμα που σημαίνει ότι κάτι είναι μάλλον έξω από το φυσιολογικό, ίσως κάτι λίγο τρελό

(**) destromparάχρηστος

(***) es una lataένα ιδίωμα που σημαίνει ότι κάτι είναι μάλλον ενοχλητικό

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.