Home > Η αστική εξάπλωση, 2011 το θέμα

Η αστική εξάπλωση, 2011 το θέμα

Το δημογραφικό πρόβλημα θα είναι στη μόδα φέτος – και την ακόλουθη – Γιατί δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση λύσεις σε παγκόσμια βάση. Το επίκεντρο του τρέχοντος έτους για την Εθνική Γεωγραφικά είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός σχετικά με την παραμονή του υπό ρύθμιση 7 δισ. ευρώ. Το τεύχος Ιανουαρίου είναι μια κλασική συλλογή.

clip image002 Urban sprawl, 2011 issue

Το Lincoln Ινστιτούτο Πολιτική εδαφικής έχει παράσχει διάφορα υλικά που παράγονται από εργασίες και έρευνες που προέρχονται από μια μελέτη περισσότερων από 3.000 πόλεις που ξεπέρασε τους 100.000 κατοίκους το έτος 2000.

Η δημοσίευση που μου άρεσε περισσότερο είναι ένα έγγραφο με τίτλο Κάνοντας χώρο για έναν πλανήτη των πόλεων. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκθεση που αναλύει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αστικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο. Προτείνει ένα νέο πρότυπο για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Είναι ένα μεγάλο έργο της Angel, Shlomo, με τη μητρική Jason, Daniel L. CIVCO και Alejandro Μ. Blei. Θα μπορούν να αγοραστούν σε έντυπη για $ 15 και να κατεβάσετε σε μορφή pdf για δωρεάν (μόνο πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο site). Μέχρι το 2012 τα σχέδια για την απελευθέρωση ενός υλικού που ονομάζεται Επέκταση των πόλεων, Που σίγουρα θα είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει Πόλεις Χάρτη μοντέλα, που μου θυμίζει Το Facebook CitiVilles αρχές και ο κίνδυνος να μας δημιουργία νέων πολιτική κρίση, διότι παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, πολλοί το βλέπουν ως μια νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Άλλες περιεχόμενο Lincoln Ινστιτούτο, πάντα σε αυτό το θέμα είναι ο άτλας της αστικής επέκτασης. Αυτή είναι μια ανεκτίμητη συλλογή πληροφοριών διαθέσιμο για download το οποίο περιέχει χάρτες σε μορφή εικόνας, kml και xls φύλλα που αποτέλεσαν τη βάση για την κατασκευή –και άλλα – Έγγραφο που αναφέρθηκε. Υπάρχουν επίσης στοιχεία σε μορφή GIS να διαβαστεί από ένα πρόγραμμα GIS.

Αυτό είναι οργανωμένη σε πέντε ενότητες:

1. Το πρώτο μέρος, Υπάρχουν JPG εικόνες που δημιουργούνται όπως διαγραμμίζεται ζεύγη έτσι ώστε να εκτυπωθεί, όπως αφίσες. Μια εικόνα αυτού του ζεύγους περιέχει στατιστικά και τα γραφικά στοιχεία και από την άλλη, περιέχει χάρτες της αστικής γης κατασκευάστηκε με τη χρήση τεχνικών τηλεπισκόπησης με δορυφορικές εικόνες στις μητροπολιτικές περιοχές της 120 πόλεις σε δύο περιόδους: η μία έλαβε γύρω στο 1990 και η δεύτερη 10 χρόνια αργότερα, το 2000.

clip image0036 Urban sprawl, 2011 issue

Η κορυφή χάρτης δείχνει 120 πόλεις τοποθεσία, χρωματιστά είναι περιοχές διαιρούνται για τη μελέτη. Ως παράδειγμα, θα φύγω από το ζευγάρι της Μαδρίτης.

clip image0046 Urban sprawl, 2011 issue clip image0052 Urban sprawl, 2011 issue

2. Το δεύτερο μέρος του άτλαντα περιλαμβάνει ένα 25 πόλεις ιστορική μελέτη της αύξησης του πληθυσμού, αναλύοντας χάρτες από τα τέλη του 1800 που μόλις έληξε. Αυτές οι 25 πόλεις κατανέμονται όπως φαίνεται στον ακόλουθο χάρτη: 7, στην Αμερική, στην Ευρώπη 4, 6, στην Αφρική, στην Ασία 12 και 1 στην Ωκεανίας.

clip image0061 Urban sprawl, 2011 issue

Τα χαμηλότερα εικόνες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της μητροπολιτικής περιοχής του Μεξικού. Στις περιοχές που καλύπτονται αριστερά από αστική περιοχή από το 1807 έως το 2000, και δεξιά είναι τα δεδομένα του πληθυσμού, που καλύπτεται εκτάρια, γραφήματα πυκνότητας και ένα αρχαίο χάρτη εκπρόσωπος.

clip image0071 Urban sprawl, 2011 issue clip image0081 Urban sprawl, 2011 issue

3. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει πίνακες Excel με όλα τα δεδομένα που υποστηρίζει το έργο των 15 και 120 πόλεις. Άριστο, επειδή το Excel φίλτρα παρέχουν δούμε αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τα συμφέροντά μας.

4. Η τέταρτη ενότητα περιλαμβάνει στοιχεία για τα προγράμματα GIS οθόνη. Και οι δύο, διοικητικές γεωμετρίες περιοχές με στρώματα. SHP,. Και DBF. SHX για να δει με οποιοδήποτε πρόγραμμα, καθώς και. Prj αρχεία georeferencing,. Img για την οθόνη και raster. LYR για να δει στρώμα θεματοποίηση ιδιότητες και τη δομή στο ArcGIS.

5. Η πέμπτη ενότητα περιλαμβάνει πληροφορίες από 3.646 πόλεις σε ένα υπολογιστικό φύλλο του Excel και σε ένα αρχείο KML με όλες μελέτησε τις αστικές περιοχές? μπορεί να δει με ένα πρόγραμμα GIS ή το Google Earth.

Με λίγα λόγια, ένα πολύτιμο υλικό που μπορεί να είναι χρήσιμη για τους φοιτητές, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ερευνητές, σχεδιαστές και άτομα που ασχολούνται με τα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα της ανάπτυξης.

Τόσο άτλαντα και το έγγραφο παρέχει ένα εννοιολογικό πλαίσιο και φαίνεται ότι για πρώτη φορά, εμπειρικά δεδομένα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον διαστάσεις των αστικών περιοχών πόλεων σε όλο τον κόσμο. Ανοίγει προοπτική πρόκληση δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες δεκαετίες.

Προς το παρόν δεν μπορώ να δω αν είναι δυνατόν να αγοράσει ένα CD ή DVD, γιατί λήψη πρέπει να γίνεται χωριστά.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.