Home > Η αξία του λογισμικού

Η αξία του λογισμικού

clip image001128 The software value

Η τιμή είναι στο κουτί, το κόστος των κινήτρων μας, η χρησιμότητα της χρήσης που του δίνουμε, η αξία στην εκτίμησή μας.

Αυτό είναι ένα μάλλον ευαίσθητο θέμα, ανάλογα με την άποψη του αυτός που δίνει τη γνώμη του, σε ό, τι εργάζεται στο και από το ποιος πληρώνει τα έξοδα τους? Συνήθως έχουμε συνδέσει το κόστος του λογισμικού αξίζει ετικέτα του ακολουθούμενη από το σύμβολο του δολαρίου , συχνά αδύνατο να επιτευχθεί με μικρές αγορές ή επειδή μας σε σύγκριση με τους άλλους δεν είναι ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο.

Είμαι ισχυρός υποστηρικτής από άδειες χρήσης ανοιχτού κώδικα είναι μια μη αναστρέψιμη τάση και ότι μέσα σε λίγα χρόνια (αν δεν έχει ήδη συμβεί) θα πάρει ένα καλό ποσοστό της αγοράς στο μεγαλύτερο μέρος του τεχνολογικού κόσμου σε ένα βιώσιμο τρόπο (πράγμα που δεν συμβαίνει ). Αλλά το γεγονός του ελεύθερου λογισμικού δεν σημαίνει ότι θα τελειώσει την πείνα της ανθρωπότητας. Η εφαρμογή, την καινοτομία, την κατάρτιση και ενημέρωση του λογισμικού έχουν ένα τίμημα που πρέπει να καταβληθεί από κάποιον? Και στο τέλος το εμπορικό λογισμικό πρέπει να υπάρχουν για να κάνουν εμπορεύσιμων τάσεις.

Όταν σήμερα το πρωί άκουσα τη φωνή Greg Bentley του, μας λέει πόσα εκατομμύρια των δολαρίων που έχουν συσσωρευτεί σε 25 χρόνια με το λογισμικό Microstation και την οικογένεια, μπορεί να έχω ως πρώτη σκέψη μια σειρά από θηριωδίες που είναι ακατάλληλα για αυτό το χώρο. Αλλά όταν συνειδητοποιούμε ότι αυτό είναι το έπαθλο του ενός που καινοτομεί, πάνω από τη δεύτερη πέτρα στην εταιρεία των άλλων, και πολλά άλλα, καταλήγουμε αναγνωρίζοντας ότι είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές τους, ότι άλλες 23 συμμαθητές τους πανεπιστήμιο δεν πάρει (συμπεριλαμβανομένου μου ή τον πατέρα μου).

Είναι ακόμα πιθανό να πιστεύουν ότι αυτή η πίστωση έχει ληφθεί μακριά, επειδή πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει και εξευγενισμένα εργαλεία τους. Είναι αλήθεια, αλλά και άλλοι έχουν κάνει τα δικά τους κέρδη, τα οποία από το νόμο της φύσης θα έχουν επιτύχει με κάθε άλλο λογισμικό, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, αλλά πιθανότατα με παρόμοια προσπάθεια.

Έτσι, αν είμαστε επικριτικοί τιμές του λογισμικού, τα όριά της με τις απαιτήσεις μας, την ποιότητα των υπηρεσιών ή ακόμη και συμπεριλαμβανομένων των τρελών πολιτικές τους? Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι θα μπορούσαμε να τρώει επειδή η ύπαρξή τους? Μόνο σε χρήση ή με τον ανταγωνισμό.

AutoCAD καταναλώνουν πολλή μνήμη, Bentley είναι λίγο έξυπνο, gvSIG πρόοδος είναι πολύ αργή, ESRI είναι πολύ ακριβό? Windows είναι ξεπερασμένη, Πολλαπλή είναι ελάχιστα γνωστή, το Google Earth είναι εξαιρετικά ασαφής …

Η απαισιοδοξία δεν έχει κερδίσει πολλά βραβεία στην ιστορία, καθιστώντας το troll είναι πολύ εύκολο (και μερικές φορές νόστιμα), αλλά είναι (σχεδόν) πάντα δυνατό να βρεθεί μια “win – win” προοπτική εντός της αλυσίδας προστιθέμενης αξίας των σχέσεων:

– Επιτυχίες μου είναι το αποτέλεσμα των τεχνικών μου, αξιοποιώντας τους πολύ σκληρά, αλλά και με τα εισοδήματά τους έχουν αυξηθεί τα βιογραφικά τους και να πληρώσει τους λογαριασμούς τους. Στο τέλος, έχω μάθει περισσότερα των δεξιοτήτων τους από αυτούς του ποιήματος μου? Κάποια από αυτά θα πάνε πέρα ​​από μένα, επειδή έχουν πολλές δυνατότητες.

-Θα κερδίσει επωφεληθούν από την ιστορία της, αν και είμαι που λαμβάνουν το χειροκρότημα τώρα? Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό μπορεί να μεταγγίζεται επαγγελματική ζήλια ή απογοήτευση. Αλλά αργότερα θα έχουν δικές τους επιτυχίες, εγώ θα το απολαύσετε και αυτό είναι μια αλυσίδα που πρέπει να συμβεί για τους οποίους σήμερα είναι το αφεντικό μου.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με το λογισμικό:

-Bentley κάνει πολύ ασήμι και σε αντάλλαγμα μου δίνει ένα βραβείο των $ 300, αλλά με τα εργαλεία τους τάιζα τα παιδιά μου, που αναπτύχθηκε γνώση και εμπειρία.

-AutoCAD μονοπωλούν την παγκόσμια αγορά, αλλά χάρη στη δημοτικότητά του έχω πολλούς μαθητές στην τάξη μου, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν και πολλές επισκέψεις επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πώς να τρέξει το keygen.

-ESRI δεν τηρεί ορισμένα πρότυπα της κοινότητας, αλλά GIS οφείλει πολλά στην επιθετικότητα του και για μένα, πρόκειται για ένα συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο έχει εμπνεύσει το κίνητρο που μπορεί να έχουν τις μάζες.

Ανάλογα με το τι κάνουμε, θα μπορούσαμε να έχουμε απαισιόδοξες σκέψεις για την ESRI, Bentley, AutoCAD, gvSIG, το Google Earth ή Windows σήματα. Αλλά είναι το αποτέλεσμα κάποιου που πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει από το μηδέν ή από πολύ πρωτόγονες ιδέες από ό, τι είναι τώρα. Ένα μεγάλο μέρος από ό, τι τρώμε καθημερινά, είναι λόγω της ύπαρξης της, το ποσό της εμμονής, της καινοτομίας και την απόλαυση της ζωής σας κάνει όλες νίκη. Ο δρόμος είναι η τιμή, η επίτευξη είναι η τιμή.

Δώσε μου το όνομα του τουλάχιστον συμπάθεια του λογισμικού σας … καλά, αν δεν θα υπήρχε, ίσως δεν θα έχετε καμία γνώση και τα 8 λεπτά θα χρειάζονται για την ανάγνωση αυτή τη θέση θα είναι περιττή, διότι αυτό το blog δεν θα υπήρχε. Εν κατακλείδι, η αξία του λογισμικού θα είναι σε πόσες παραγωγικότητας επιτύχουμε σε αυτό, ίσως πάρα πολύ, πάρα πολύ μικρό, οικονομικό, υστερική ή συναρπαστικό.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.