Home > Δοκιμές ένα netbook στο CAD / GIS

Δοκιμές ένα netbook στο CAD / GIS

clip image00146 Testing a NetBook in CAD/GIS

Πριν από μερικές ημέρες είχα σκεφτεί να ελέγξουν πώς λειτουργεί ένα Netbook στο Geomatic μέσο, ​​σε αυτή την περίπτωση έχουν τον έλεγχο ενός Acer One ότι η αγροτική τεχνικοί μου ανέθεσε να αγοράσει για μια επίσκεψη στην πόλη. Η δοκιμή με βοήθησε να αποφασίσει αν η επόμενη αγορά μου θα επενδυθούν σε άλλα υψηλής απόδοσης HP ή εάν αυτές οι νέες λύσεις που μπορεί να είναι βιώσιμη.

Ο εξοπλισμός

Τα μηχανήματα αυτά δεν έχουν σχεδιαστεί για πολύ καταναλώνουν πόρους διαδικασίες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν επαρκή ικανότητα:

  • 1GB RAM
  • 160 GB Hard Drive
  • Οθόνη 10 “
  • Φέρνει τρεις θύρες USB, θύρα βιντεο-προβολέα, ασύρματη σύνδεση, πολλές κάρτες και ήχου / μικροφώνου.

Το πληκτρολόγιο είναι ελαφρώς μικρότερη, δεν υπάρχει πρόβλημα για εκείνους που γράφουν με δύο δάχτυλα (όπως κότες τρώνε καλαμπόκι), αλλά αν, όταν ήμασταν παιδιά, πήραμε ένα μάθημα δακτυλογράφησης? Χρειάζεται λίγο να συνηθίσει σε αυτό. Υπάρχει λίγο ενοχλητικό με τα βελάκια και το ποντίκι χειρισμό με το δάχτυλο κατά το ήμισυ τον αφοπλισμό, η έλξη για το δικαίωμα έχει δυνατότητες zoom, αλλά τα κουμπιά είναι πολύ δύσκολο να πιέσει, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να συνεργαστεί με ένα εξωτερικό ποντίκι.

Ο μεγαλύτερος λόγος για να αποφασίσει ότι αυτό δεν αποτελεί εξοπλισμό για τη σκληρή δουλειά, είναι το μέγεθος της οθόνης που κουράζονται τα μάτια, είναι καλό για το ταξίδι, αλλά για να είναι οκτώ ώρες σπάζοντας το κεφάλι μας με φορείς και μαύρο φόντο … εγώ δεν κάνω σκέφτονται έτσι. Παρά το γεγονός ότι έχει μια θύρα για τη σύνδεση μιας οθόνης σε περίπτωση που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στο γραφείο.

Όσον αφορά το λογισμικό, που έρχεται με τα Windows XP, το οποίο είναι καλό για χαμηλή κατανάλωση πόρων », αν και είναι μια έκδοση Home Edition, που δεν φέρει IIS … κακό για πολλαπλή. Επίσης, έρχεται με μια έκδοση 60 ημερών του Office 2007, και μόνο σε περίπτωση που φέρνει Microsoft Works που είναι πάντα από τη Microsoft, αλλά σε πολύ χαμηλή τιμή.

Εργασία με CAD

Έχω εκτελούνται σε αυτό το MicroStation Γεωγραφικά V8 συνδέεται με μια βάση δεδομένων της Access μέσω ODBC. Κύριοι, λειτουργεί χωρίς μεγάλη δυσκολία, Bentley Χάρτης αισθάνεται βαρύτερα, αλλά όχι σε ακραίες συνθήκες.

Φόρτωση έξι ορθοφωτογραφιών. ECW 11 MB το καθένα, δεν είναι τόσο άσχημα. Είκοσι δύο κτηματολογικοί χάρτες 1:1.000 DGN … δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μετατρέποντας ένα ECW σε ΗΜΚ … OGH! Εδώ αρχίζει το καλό τεστ, το μηχάνημα δεν έχει υψηλή απόδοση, αλλά τελικά το έκανε σε 2:21 λεπτά? Έγινε ένα 8MB ECW σε 189 MB ΗΜΚ, μια παράλογη μετατροπή ξέρω, αλλά αυτή η μορφή τρέχει πολύ γρήγορα.. Microstation. Δεν νομίζω ότι είναι ιδανικό για να εργαστεί με. Tiff, λόγω του βάρους του, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα. Επιλογή ITF, που έχει επιπλέον δυνατότητες.

Σίγουρα, με Microstation πηγαίνει καλά αυτό το μικρό μηχάνημα, αν και υπάρχουν και άλλοι που έχουν μια κάρτα NVidia που σίγουρα τους κάνει να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Συμπεράσματα

Για ελαφριά προγράμματα όπως Microstation βλέπω καλά. Δεν νομίζω gvSIG με τις πρόσφατες αλλαγές της λειτουργεί εδώ, εκτός εάν τα αγόρια βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων να συνεργαστεί με πολλά στρώματα ή να συνδεθείτε στο OGC υπηρεσίες.

clip image00229 Testing a NetBook in CAD/GIS

Έχω πάρει αρκετά ικανοποιημένος για ό, τι θα ήταν η χρήση μου: έχω φορτωθεί Microstation V8, BitCAD, GIS Manifold, AviraMicrosoft Works, Ζωντανά writter, Foxit και Chrome. Μετά από μια εβδομάδα είμαι ικανοποιημένος σε συχνή κατάσταση φυλλάδιο μου, blogger και CAD / GIS ερασιτέχνες … είναι κρίμα που η μηχανή είχε δανειστεί.

Για 400 δολάρια αξίζει αυτό το παιχνίδι, δεν βλέπω μια κακή επένδυση, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη το κέρδος που οι άλλοι μπορούν να περιμένουν. Είναι μια καλή σκέψη εναλλακτική λύση μπορούμε να περπατήσουμε μαζί στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν ή το παλτό μας, επειδή έχει το μέγεθος μιας ατζέντας, ενώ γίνεται πιο ασφαλές να το φέρει στη μέση του ένα χαρτοφυλάκιο, είναι λιγότερο κίνδυνο από ό, τι μεταφέρουν ένα Targus χαρτοφύλακα σε περιβάλλοντα όπου όλοι οι παραβάτες υποθέσουμε τι υπάρχει εκεί μέσα.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσει τα μειονεκτήματα, αφού ακόμη και το βάρος του είναι πολύ λογικό, δεν φέρει CD-ROM μας αναγκάζουν να συμπεριλάβει αυτό το εξάρτημα ως ένα επιπλέον? Με την εγκατάσταση του 8 GB USB προγράμματος δεν φαίνεται περίπλοκο, αλλά αν αυτό είναι αναγκαίο για την μορφή ή αποτοξίνωση από ποινική ιό … έχω τις αμφιβολίες μου. Αν προσθέσουμε και το ασύρματο ποντίκι με μπαταρίες AA και ταμπλέτα γραφικών … είναι πιθανό γίνεται σχεδόν τόσο βαριά όσο ένα από τα 14 “.

Αν είχα να αγοράσουν υψηλής απόδοσης εξοπλισμό, θα προτιμούσα 500 δολάρια Compaq με πάνω από 2 GB μνήμης RAM, Intel Duo και μόνο κάρτα γραφικών. Η αλήθεια είναι ότι για τα netbooks σύντομο χρονικό διάστημα είναι στην αγορά από ASSUS? Είναι σίγουρα ότι σε ενάμιση χρόνο θα έχουμε πολύ ισχυρές μηχανές σε αυτές τις μορφές μικρογραφία.

Website: Acer Aspire One

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.