Μέχρι τώρα ήταν κοινό στην είσοδο UTM και τις γεωγραφικές συντεταγμένες στο Google Maps. Αλλά συνήθως αυτό υποστηρίζει τη διατήρηση της ράβδου WGS84 Google.
Αλλά:
Τι γίνεται αν θέλουμε να δούμε το Google Maps, μια συντεταγμένη της Κολομβίας στην MAGNA-SIRGAS, WGS72 ή PSAD69;
Τι γίνεται αν θέλουμε να δούμε μια συντεταγμένη της Ισπανίας στη ETRF89, Μαδρίτη 1870 ή ακόμα και REGCAN 95;
Τι θα λέγατε για μια συντεταγμένη του Μεξικού στην GRS 1980, είτε το Διεθνές 1924;
Δεδομένου ότι μια-δυο μέρες, υπάρχει ένα σύστημα που σας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό, και είναι PlexScape WebServices. Από τους Έλληνες φίλους, δημιουργοί του Plex.Earth, Αυτό το λογισμικό ενσωματώνει δεδομένων μεταξύ Google Earth και AutoCAD? Παρεμπιπτόντως κάνουν τώρα μια τεράστια καπνού για AutoCAD 2013, που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού.
Και αυτό είναι ότι αυτή η υπηρεσία PlexScape υποστηρίζει τίποτα λιγότερο από ό, τι 3.000 συστήματα συντεταγμένων και 400Datums, η ίδια που υποστηρίζονται από Plex.Earth.
Εδώ είναι μια δοκιμή: Θα προσπαθήσω να εξηγήσω αυτό το βήμα προς βήμα, διότι ειλικρινά η διασύνδεση δεν είναι πολύ διαισθητική με την πρώτη ματιά:
Είμαι τώρα στην Μπογκοτά και είμαι περίεργος να δω τη διαφορά μεταξύ των συντεταγμένων WGS84 και SIRGAS:
Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι είμαι πολύ κοντά Topoequipos, Όπως φαίνεται στο χάρτη:
PlexScape Web Services έχει μέχρι τώρα τρεις υπηρεσίες: ένα που είναι μια απλή παρακολούθηση για την εξεύρεση των συντεταγμένων ενός σημείου (Συντεταγμένες Παρακολούθηση), Ένα άλλο για να εντοπίσετε τα σημεία στο χάρτη και να τα εξάγουν σε kml / txt (Open ψηφιοποίησης) Και η άλλη ότι θα χρησιμοποιήσει τώρα, που ονομάζεται Μετατροπή Συντεταγμένες.
1. Επιλέξτε το σύστημα πηγής
Για να γίνει αυτό επιλέγουμε στην καρτέλα που εμφανίζεται στο αριστερό, η χώρα του ενδιαφέροντός μας. Στην περίπτωση αυτή, Κολομβία, και εφόσον επιλεγούν θα σας υποδείξουμε WGS84as Datum ενδιαφέρον.
Μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους / μήκους και Easting / Northing καρτέλα, υπάρχουν διάφορες δυνατότητες επιλογής. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι είναι ένθετα από τη χώρα ως εκ τούτου θα ήταν τρελό να αναζητήσουν τους μεταξύ πολλών ότι το σύστημα υποστηρίζει.
2. Σημείο Τόπος καταγωγής
Για να το κάνετε αυτό, λαμβάνοντας ορατό πάνω στον χάρτη την περιοχή που μας ενδιαφέρει, περνάμε το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο κάτω και επιλέξτε “Φέρτε το δείκτη στο χάρτη», Αυτό θα μας δείξει το σημείο του ενδιαφέροντος στο χάρτη. Εμείς στη συνέχεια σύρετε για να τον ακριβή τόπο όπου θέλουμε να το εντοπίσετε. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με τα ανώτερα καρτέλες, αλλά φαίνεται πιο πρακτικό να το πράξουν από την εικόνα και γι ‘αυτό θα σας δείξει ολόκληρη την παράδειγμα.
Αν θέλουμε να γνωρίζουμε το σημείο συντονισμού όπου έχουμε εντοπίσει αυτό, τότε θα έρθει πίσω στο εικονίδιο και επιλέξτε “Πάρτε συντεταγμένες από τον προσωπικό “, Η συντεταγμένη εμφανίζεται με αυτό το πάνελ μας.
Και αν θέλετε να τοποθετήσετε ένα συγκεκριμένο συντεταγμένη, τότε μπορούμε να γράψω στον πίνακα και περνώντας το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο που επιλέξαμε “Ορισμός δείκτη στις συντεταγμένες“, Και με αυτό το σημείο θα είναι στην συντεταγμένη που θέλουμε.
3. Δείτε συντεταγμένες UTM
Για να βρείτε τις συντεταγμένες του σημείου αυτού στην UTM, φροντίζουμε να υποδείξει την περιοχή αναφοράς. Αν έχουμε αμφιβολίες μπορούμε να επιλέξουμε ένα από αυτά, και με το “Εμφάνιση Όρια“Επιλογή, εμφανίζεται η περιοχή που επισημαίνεται με μπλε χρώμα. Μεγάλη βοήθεια από τότε που θυμόμαστε ότι Κολομβία δεν είναι μόνο πέφτει σε περιοχές 17 North, 18 North και 19 North, αλλά και στις ίδιες ζώνες, αλλά στο νότο, καθώς η χώρα διασχίζεται από τον Ισημερινό και συνεπώς εμπίπτει σε έξι ζώνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν προσαρμόσει το δικό τους σύστημα περιοχές που περιπλέκει λιγότερο τη ζωή τους.
Σε αυτή την περίπτωση, εμείς επιλέξαμε UTM Zone 18 N και στην πραγματικότητα, βλέπουμε ότι υπάρχει το σημείο μας.
3. Μετακινήστε το συντεταγμένων από το αριστερό παράθυρο προς τα δεξιά
Μέχρι στιγμής, αυτό που έχουμε δει είναι σαν να εμφανίζει UTM συντεταγμένες στο Google Maps. Αλλά θέλουμε να δούμε την ίδια συντεταγμένες σε ένα άλλο σύστημα συντεταγμένων, για εκείνο το θέμα MAGNA-SIRGAS. Πρώτον, χρησιμοποιούμε το πράσινο βέλος για να δείξει ότι για να μετακινήσετε το ίδιο συντεταγμένες από αριστερά προς τα δεξιά. Αυτό γίνεται με ένα κλικ και τι μας ενδιαφέρει είναι ότι και οι δύο πλευρές είναι ίσες.
Τώρα, για να ενεργοποιήσετε το σωστό δείκτη, κάνουμε το ίδιο: Περάστε το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο και επιλέξτε “Φέρτε το δείκτη στο χάρτη“. Αν πέσει από την άλλη πλευρά, θα επιδιώξει και πάλι τη θέση και δείχνουν “Μετακινήστε το δείκτη στο κέντρο του χάρτη“Και να ταιριάζει με τη συντεταγμένη”Ορισμός δείκτη στις συντεταγμένες“.
Το σήμα που μας δείχνει όλα είναι καλά είναι ότι το μπλε δείκτης πρέπει να είναι στο ίδιο σημείο του δείκτη του καφέ εάν το σύστημα συντεταγμένων είναι η ίδια και στις δύο. Έχει κάτι από ένα χάος, αλλά λειτουργεί.
4. Γνωρίζοντας την WGS84 συντεταγμένων SIRGAS
Γι ‘αυτό αλλάζουμε από WGS84 σε SIRGAS στο δεξιό τμήμα του παραθύρου. Και τότε μετακινήστε το ποντίκι πάνω από το εικονίδιο και επιλέξτε “Πάρτε συντεταγμένες από τον προσωπικό“Και θα έχουμε τη συντεταγμένη του σημείου που έχουμε, αλλά από την άλλη συστήματος. Σημειώστε ότι στο lat / lon η συντεταγμένη είναι ακριβώς το ίδιο, και ότι SIRGAS βασίζεται σε WGS84.
Αλλά αν κοιτάξουμε τι συμβαίνει στην UTM μονάδες, το Χ συντεταγμένη διαφέρει 3 εκατοστά και η Y-συντονίζουν και ενός άλλου εκατοστό. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να λεχθεί ότι τα δύο συστήματα είναι ισοδύναμα. Καθώς προχωρούμε αυτό αλλάζει διαφορά σε χιλιοστόμετρα. Επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι αυτό είναι, σύμφωνα με τις παραμέτρους που PlexScape Web Services έχουν ρυθμιστεί, κάτι σπάνιο πρέπει να τα αναφέρουν, όπως ήδη συνέβη σε μένα μια-δυο φορές πριν.
5. Γνωρίζοντας τη συντεταγμένη στην PSAD
Μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε άλλο σύστημα, και τους ζητά να επιστρέψουν τη συντεταγμένη με “Πάρτε συντεταγμένες από τον προσωπικό“. Ο δείκτης δεν θα πρέπει να κινηθεί, επειδή είμαστε στο ίδιο σημείο, αυτό που επιστρέφουν είναι μια συντεταγμένη σε ένα άλλο σύστημα. Για την περίπτωση αυτή, στην PSAD 1956 αυτό το ίδιο σημείο έχει συντεταγμένες Χ = 604.210. 66 και Υ = 512,981. 6.
Φανταστείτε, λοιπόν, ότι αυτό που θέλουμε να δούμε είναι η ίδια συντεταγμένη και στα δύο συστήματα (δεν είναι το ίδιο σημείο), τότε αντιγράψτε τις συντεταγμένες από τα αριστερά προς τα δεξιά και στη συνέχεια επιλέξτε “Ορισμός δείκτη στις συντεταγμένες»Και εκεί έχουμε. Το ίδιο συντεταγμένων στο κάτω μέρος, και στις δύο ομάδες, αλλά η μπλε κουκίδα μετακινείται 228 μέτρα δυτικά και 370 μέτρα νότια.
Αυτό PlexScape Web Services είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο. Κατά τη γνώμη μου, είναι μοναδική. Άλλα μέρα θα μιλήσουμε για ένα άλλο των υπηρεσιών της, μερικά από αυτά είναι των αμοιβών, συμπεριλαμβανομένης αυτής ίδια μετατροπή από ένα αρχείο με πολλά σημεία.